Z kuşağı tabiri 2000 yılının sonrasında doğan bireyler için kullanılan genel bir kavramdır. Z kuşağı diyerek adlandırılan bu kuşak aslında hem ülkemiz hem de dünya için önümüzdeki senelerde daha da önem arz edecektir. Peki Z kuşağı olarak adlandırılan bu bireyleri diğer kuşaklardan ayıran özellikler nelerdir?

Z kuşağı bireylerinin doğma büyüme ve gelişme evresinde içinde bulundukları toplumlarda genel anlamda teknolojik gelişmelerin, sosyal medya kullanımının ve bilgiye ulaşmanın en kolay ve yaygın olduğu kuşaktır. Dünyanın herhangi bir yerinde bilgiye ulaşmak bir önceki nesillere göre z kuşağı için çok daha kolay ve hızlıdır. Bu durum genel anlamda bakıldığında çok faydalı gibi gözükse de aslında daha önceki jenerasyonların karşılaşmadığı daha farklı problemler ve yaşam zorluklarını beraberinde getirmektedir. Mesela bundan 40 sene öncesinde üniversite mezunu olmak iş bulmak açısından ayırıcı bir unsur olarak görülürken, günümüzde özel üniversitelerinin artmasıyla birlikte hem mezun sayısı artmış, hem de eğitim kalitesi düşmüştür. Bu durum gençlerimizi diplomalı birer işsiz konumuna getirmektedir. Bu durum karşısında gençlerimizin alacağı tedbirler, kendilerini geliştirmeleri gereken konular hakkında bilgilendiren ve gençlerimize ışık tutan Eğitim Koçlarından destek alınarak gençlerimizi ileride yaşayacakları problemleri aşabilme konusunda hem yardımcı olacak hem de gençlerimizin kariyer basamaklarını daha güvenli şekilde çıkabilmelerini sağlayacaktır. Günümüzde gençlerimizin yönlendirilmesi açısından Eğitim Koçluğu maalesef ki bir lüks değil zorunluluk haline gelmiştir. Ailelerin bu durum karşısında daha bilinçli olmalarını diliyorum. Hayırlı Günler…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.