Depresyon tanısı insanların sıklıkla çevrelerinden duyduğu bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Gündelik hayatlarımızda dahi insanlar tanısını almamış olmalarına rağmen moral bozukluklarını ya da bir şey yapmama isteklerini depresyonda olmak diye tabi ederek rahatsızlıkların dile getirirler. Peki aslında depresyon nedir?

Depresyon günümüzde çok yaygın olarak insanlarda görülen genel duygu durum bozukluğu olarak kısaca tanımlanabilir. Bu rahatsızlığın belirtileri kişiden kişiye değişmekle birlikte genelde mutsuzluk, iştah bozukluğu uyku bozukluğu ve herhangi bir şey yapmama isteği bu rahatsızlığın genel belirtilerindendir. Peki depresyonun asıl sebepleri nelerdir?

Depresyon daha çok  çevresel faktörler etkisinde açığa çıkmaktadır. İş temposunda aşırı yoğunluk, uyku seviyesindeki düzensizlik ya da uzun süreli sahip olunan bir duygu durumunun (romantik ilişki içerisinde bulunmak gibi) bozulmasından kaynaklanabilir. Bunların dışında son yapılan araştırmalarda genetik etmenler insanların depresyona eğilimini arttırdığı da bilinmektedir. Peki depresyon tedavisi için ne yapılmalı?

Hayat tarzında yapılan değişiklikler, rutin hayat tarzına kısa süreli ara verilmesi, kişinin seveceği hobiler bulup boş zamanlarını bu şekilde değerlendirmesi depresyon tedavisine yardımcı olacaktır. Bunun dışında insanların depresyon tedavisini kalıcı ve uzun vadeli bir çözüm bulmak adına bir psikoloğa danışmanları gerekmektedir. Sevgilerle

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.