01 Ekim 2017 Pazar 10:43
Küresel su kaynakları yeterli ama yönetilemiyor

İMO Manisa Şubesi tarafından düzenlenen Kentsel Altyapı Çalıştayı’nda Havza ve İçme Suyu Yönetim Planı konusunda sunum yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Salih Bilgin Akman, küresel ölçekte herkese yetecek kadar kaynak bulunmasına rağmen iyi ve sürdürülebilir bir yönetim politikası benimsenmediği için geleceğe ilişkin tehditlerin ciddi boyutlara ulaştığını kaydetti.

İnşaat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi tarafından düzenlenen Kentsel Altyapı Çalıştayında Havza ve İçme Suyu Yönetim Planı konusunda bir sunum yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Salih Bilgin Akman Türkiye’de 25 farklı su havzasının bulunduğunu ifade ederek, her birinin havza planının yapılıp su varlığının sürdürülebilir yöntemlerle kamu yararına kullanılmasının temini konusunda tüm sivil toplum kuruluşlarının özellikle inşat mühendislerinin detaylı bilgi sahibi olması gerektiğini söyledi. Akman, havza yönetimlerinde etkin bir şekilde görev almasının gelecek kuşaklara olan bir sorumluluk olduğunu da vurgu yaptı.

Türkiye’de kullanılan suyun yüzde 60’ından fazlasının tarımda kullanıldığını belirten Akman, “Suyu biz optimal değerlerde ekonomik olarak kullanamazsak tarımda suyu veremeyiz. Çünkü tarımı modernize etmemiz lazım. Damlama sulama sistemlerini geliştirmemiz lazım. İçme kullanma suyumuz olmazsa olmazımızdır. Eğer bir kente sağlıklı içme suyunu vermiyorsak o zaman sıkıntı olur.” dedi.

Sunumun ardından İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe Akman’a plaket takdim ederek sunumundan dolayı teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.