03 Ekim 2017 Salı 16:45
Yunusemre zabıtasından okul çevrelerindeki büfelerde denetleme

Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede okul çevrelerindeki büfelere yönelik denetlemede bulunurken, denetimlerde 7 kişiye cezai işlem uygulandı.

Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte denetimlerini sıklaştırırken; okul çevrelerindeki büfelerde hijyen ve ruhsat denetimi yaptı. Denetlemelerin süreceğini dile getiren Yunusemre Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, işletmeleri uyardı. Şişmanlar konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Zabıta Müdürlüğü olarak gerekli çalışmalarımızı okul önlerinde yapıyoruz. Ruhsatı olmayan, hijyen açısından kötü durumda olan işyerlerine ceza uygulaması yapıyoruz. İl Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğümüz ile sürekli irtibat halindeyiz. Seyyar satıcılara ve seyyar satış yapan büfelere kesinlikle müsaade etmiyoruz. Öğrencilerimizin daha sağlıklı beslenmesi yönünde alışveriş yaptıkları yerlerin temizliği yönünde elimizden geleni yapıyoruz. Bu konu ile ilgili velilerimizi, öğretmenlerimizi her konuda bilgilendiriyoruz. Bu çalışmalar doğrultusunda okul önlerindeki büfe ve seyyar satıcılardan 7 işletmeye ceza kestik. Ama burada çözüm ceza yazmak değil. Bu ürünlerin sağlıklı olmasını sağlamaktır” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.