04 Mayıs 2017 Perşembe 20:15
Saruhanlı’da 46 öğrenci içtikleri ayrandan zehirlendi

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde 46 öğrenci içtikleri ayrandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerden 39’u taburcu edilirken 7 öğrenci işe müşahede altında tutuluyor.

Edinilen bilgiye göre, Halitpaşa Mahallesi’nde bulunan Gazi Fatih İlköğretim Okulu’nun kantininden ayran alan 46 öğrencide ayranları içtikten sonra karın ağrısı şikayeti başladı. Öğrencilere ilk müdahale aile hekimliklerinde yapılırken, daha sonra belediye otobüsleriyle öğrencileri hastaneye kaldırıldı. 42 öğrenci Saruhanlı Devlet Hastanesine kaldırılırken 4 öğrencinin tedavisi ise Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde yapıldı. İçtikleri ayrandan zehirlendikleri şüphelenen 46 öğrenciden 4’ü ayakta tedavi edilirken 39 öğrenci hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. 7 öğrenci ise müşahede altında tutulmaya devam ediliyor. Öğrencilerin sağlık durumlarının da iyi olduğu öğrenildi. Yaşanan zehirlenme olayıyla ilgili bilgi veren Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, "Haberi alınca hemen Halitpaşa Mahallemize giderek orada aile hekimlerimize haber verdik. Aile hekimleri de ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra gelen belediye otobüsüyle ilk olarak 33 toplamda 42 öğrencimizi Saruhanlı Devlet Hastanesine kaldırdık. Çocukların karın ve baş ağrısı şikayeti bulunuyordu. Bunun için hastanede serum takıldı ve tedavileri ayakta yapıldı" dedi.

“Ayranın saklama koşullarından kaynaklanmış olabilir”

Durumun Saruhanlı İlçe Tarım ve Sağlık Müdürlüğüne haber verildiğini sözlerine ekleyen Işık, "Saruhanlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün araştırması sonucunda zehirlenmenin kantinde satılan ayranlardan kaynaklandığı açıklandı. Ayranların son kullanım tarihi geçmemiş. Ambalajı da sağlam. Ama İlce Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı gıda mühendisleri saklama koşullarından kaynaklanmış olabileceğini söylediler. Havaların ısınmasıyla birlikte saklama koşullarına dikkat edilmeli. Bu konuda okul müdürlerini uyardık. Biz de bu konunun takipçisi olacağız. Her birim üstüne düşeni yaptı. Yaşadığımız bu olayda öğrencilerimizin sağlığında çok ciddi bir sorun olmaması bizleri sevindirdi. Başta öğrencilerimize sonra hepimize geçmiş olsun" dedi.

Öte yandan yaşanan olayla ilgili de inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.