11 Ekim 2017 Çarşamba 16:19
Manisa’da terör örgütlerine yönelik operasyonlar

Manisa Valiliği, kurumların eylül ayı faaliyet raporunu açıkladı. Açıklanan rapora göre, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından eylül ayında PKK/KCK, FETÖ/PDY ve sol terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 255 kişiden 76’sının tutuklandığı öğrenildi.

Manisa Valiliği tarafından kurumların eylül ayı faaliyet raporu açıklandı. Açıklanan raporda, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlara da yer verildi. Rapora göre, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce eylül ayında PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik yapılan 4 operasyonda terör örgütü propagandası yapmak suçundan 9 şahsın gözaltına alındığı, 7 şahsın serbest bırakıldığı ve 2 şahsın da tutuklandığı açıklandı. Terör örgütüne üye olmak suçundan 1 şahsın gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı kaydedilen açıklamada sol terör örgütleri ile ilgili olarak yapılan operasyonda da 1 şahsın gözaltına alındığı ve şahsın çıkarılan mahkemece tutuklandığı bildirildi. FETÖ/PDY’ye yapılan 112 operasyonda ise 88 şahsın gözaltına alındığı ve bunlardan 48’inin tutuklanarak cezaevlerine gönderildiği, 40’ının da serbest bırakıldığı kaydedildi. Manisa’nın ilçelerinde FETÖ/PDY’ye yapılan 26 operasyonda ise 146 şahsın gözaltına alındığı, şahıslardan 19’unun tutuklandığı 126’sının ise serbest bırakıldığı bildirilirken, şahıslardan birinin ise gözaltı işlemlerinin devam ettiği ifade edildi. İlçelerde PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda da 1 şahıs gözaltına alındığı ve adli makamlarca serbest bırakıldığı kaydedildi.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasındaki 17 ilçede FETÖ/PDY’ye yönelik yapılan 9 ayrı operasyonda 9 kişinin yakalandığı ve yakalanan şahıslardan 6’sının tutuklandığı, 3’ünün de adli kontrol ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.