05 Mayıs 2017 Cuma 16:45
Manisa’da FETÖ’den tutuklu memur sayısı 693’e yükseldi

Manisa Valiliği tarafından, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu kamu görevlisi sayısının 5 Mayıs tarihi itibariyle 693 kişiye ulaştığı açıklanırken, 1974 memurun da kamudaki görevinden ihraç edildiği bildirildi.

Manisa Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından haklarında idari ve adli işlem yapılan kamu personeli istatistiklerini paylaştı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, KHK ve HSYK kararlarıyla Manisa’da bin 974 kamu personeli memuriyetten ihraç edilirken, 106 ayrı kamu, kurum ve kuruluşundan 644 kamu personeli de açığa alındı. Yapılan açıklamada gözaltına alındıktan sonra mahkemeye çıkarılan bin 356 kamu görevlisinden 693’ünün tutuklanarak cezaevine gönderildiği, 542 kamu personelinin adli kontrol şartıyla, 121’inin de serbest bırakıldığı öğrenildi. Yürütülen soruşturma kapsamında Manisa’da 73 memurun da gözaltındaki sorgusunun devam ettiği açıklandı.

Diğer iller tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Manisa’da 13 kamu görevlisinin başka illere teslim edildiği, 42 sözleşmeli personelin de sözleşmelerinin feshedildiği açıklandı. 61 kamu personeli hakkındaki idari soruşturmanın ise devam ettiği öğrenilirken, 45 memurun da emekliye ayrıldığı açıklandı.

Açığa alındıktan sonra haklarında yürütülen idari soruşturma sonucunda FETÖ ile bir bağlantısı olmadığı tespit edilen 314 kamu görevlisi ile ihraç edilen 25 personel olmak üzere toplam 339 kamu görevlisinin görevlerine iade edildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada ayrıca 2 bin 433 kamu personeli ve yakının da pasaportlarının iptal edildiği öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.