Manisa'da Gündem

Madalyonun iki yüzü!

YAŞAM

Manisa’nın Cumhuriyet Meydanı’nda çoğunluğu öğrencilerden oluşan yaklaşık 6 bin kişi aynı anda kitap okuyarak önemli bir farkındalık yapmak istedi; ama etkinliğin ardından alanın çöplüğe dönmesi yüzleri kızarttı!

Manisa Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Manisa her yerde okuyor’ projesi renkli görüntüler yarattı. Proje kapsamında kentin değişik okullarından 6 bin öğrenci ve yetişkin Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu. Kitapları ile meydana oturanlar örnek olmak için kitap okudu. Etkinliğe Manisa Valisi Ahmet Deniz, kurum müdürleri, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Kitap okumanın öneminin vurgulandığı etkinlikte, sıcak havaya rağmen alanı dolduranlar belirli bir süre boyunca kitap okudu. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, “Bir medeniyetin temeli okumaktır. Okumayan milletler medeniyet kuramazlar. Biz şehrimizde, ailemizde okumayı yaygınlaştırmak zorundayız. Yaklaşık 6 bin öğrencimiz, öğretmenimiz, vatandaşımız hep birlikte kitap okudu. Herkese daha çok kitap okumalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz de, öğrencilerle birlikte kitap okudu. Etkinlikte konuşan Vali Deniz, “Gelişmiş toplumlar okuyan toplumlardır. Medeniyetin temeli kitaptır. En güzel arkadaş da kitaptır. Özel günlerde başka hediye almayın, arkadaşlarınıza kitap alın. Okuma kültürünü çocuklara aşılamalıyız. Eğer çocuk yaşta bu alışkanlığı kazandırırsak bunu bir daha bırakmazlar” diye konuştu.

Manisa’da hayli anlamlı bir şekilde gerçekleşen bu etkinlik sona erdiğinde ise bambaşka bir manzara ortaya çıktı. Meydanda yere oturanların altlarına serdiği gazeteler, öylece kala kaldı. Bazı öğretmenler, yanlarında getirdikleri çöp torbalarıyla öğrencileriyle birlikte çöplerini toplayarak alandan ayrıldı; ama çoğunluğun bu durumu umursamaması meydanı çöplüğe çevirdi. Böyle bir etkinliğin ardından meydana çıkan bu görüntüler ise ne etkinliğe ne de Manisa’ya yakışmadı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.