Manisa'da Gündem

Başkan Çerçi, sivil toplum kuruluşları ile buluştu

MANİSA

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Şehir Buluşmaları"nın üçüncü toplantısında sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur,...

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Şehir Buluşmaları"nın üçüncü toplantısında sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantı öncesi Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen askerler için Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan tarafından Kur’an-i Kerim okudu. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Zeytin Dalı Harekatı şehitlerini anarak başladı. Türkiye’nin zor dönemden geçtiği bu günlerde birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Başkan Mehmet Çerçi, “Milletimizin başı sağ olsun, ordumuz muzaffer olsun. Haberleri, süreci yakından takip ediyoruz. Büyük bir mücadelenin içerisindeyiz. Türkiye’nin geleceği tehdit ediliyor. Biz yedi düvelle, Ortadoğu’nun geleceğini tehdit edenlerle mücadele ediyoruz. Bizi bin yıldır rahat bırakmadılar, bırakmayacaklar. Bizler de yine ordusuyla, milletiyle birlik içerisinde bunun da üstesinden geleceğiz. Çok daha güçlenerek bu mücadeleden de çıkacağız. Mazlumların, yetimlerin duası bizlerle beraber. Biz adalet ve merhameti inşa etmiş bir milletiz. Mazluma karşı silah çeken bir millet hiçbir zaman olmadık” diye konuştu.

Yönetimde 4 yılı geride bırakmaya hazırlanırken hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi veren Başkan Çerçi, “Yeni kurulan bir belediye olarak bugün geldiğimiz noktada güzel projeler yapmanın, birçok köklü belediyeyi gölgede bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyecilik vizyonundan ilham alarak yaptığımız projelerimizin, hizmetlerimizin semeresini alıyoruz. Mesai mevhumu gözetmeksizin şehrimizin, ülkemizin gelişmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız kısacası toplumun tüm kesimleri için çalışıyoruz. Çalışmalarımızı yaparken; bir yana eşyayı yani yapılaşmayı, diğer yana da insanı yani sosyal projeleri koyduk. Bütün projelerimizde insana hizmeti merkezimize koyduk. Şu anda 18 tane sosyo-kültürel merkezimiz var. Hedefimiz bu sayısı seçimlere kadar 26’ya çıkarmak. Yine kentte konut sorununu ortadan kaldıracak 10 bin 500 konut projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Yine kentsel dönüşüm projemiz onay için gün sayıyor. Kısacası kentimizin geleceği için çalışıyor, vatandaşımızın güzel bir şehirde yaşamasını amaçlıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Çerçi’nin ardından söz alan AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen de konuşmasına Afrin’de şehit düşen askerlerin ailelerine başsağlığı; yaralanan askerlere de geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. “Bu coğrafya zor bir coğrafya” diyen Bilen, Türkiye’nin gelişerek, çalışarak, üreterek ilerleyişini sürdüreceğini söyledi. Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile parlamentoda 2 dönem birlikte çalıştıklarını aktaran İsmail Bilen, yaptığı hizmetlerin takdire şayan olduğuna vurgu yaptı.

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli de Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür ederek, “Ben başkanımıza küçük şehrin büyük projeler yapan başkanı diyorum. Toplumun her kesimini birleştiren bir belediye başkanı var karşımızda. Bir ilçede böyle vizyonel bir başkan olması mutluluk verici. Başkanımızın projelerini tamamlama oranı yüzde yüz on beştir. Büyükşehire baktığımızda vaadettiklerinin yüzde 20’sini yaptığını görüyoruz. Büyükşehirde AK Partili bir başkan seçtiğinizde bu şehrin sıkıntıları da ortadan kalkacaktır. Kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.

Program, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin dilek temennileriyle sona erdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.