Manisa'da Gündem

Manisa’nın tek kadın kasabı

HABERDE İNSAN

Manisa’da yaşayan 30 yaşındaki Melis Şafak, kasaplık belgesini aldı ve yıllardır hayalini kurduğu kasap dükkanını açtı. Büyükbaş hayvanları kendi başına kesen Melis Şafak, erkek meslektaşlarını aratmıyor, kadın kasabı görenler de şaşırıyor.

Manisa’da 12 yıl boyunca et reyonlarında ve çeşitli kasaplarda çalışan kadın kasap Melis Şafak, kendi ismini verdiği iş yerini açtı. Manisa’nın tek kadın kasabı olan Melis Şafak, kasaplık belgesini de aldı. Büyükbaş hayvanları kesip doğrayan Şafak, müşterilerin kadın kasap gördüklerinde şaşırdıklarını, ancak tebrik ettiklerini anlattı. Eşi Cemal Şafak’ın da desteğiyle hayaline kavuştuğunu kaydeden Melis Şafak, satırı ustaca kullanışı ile erkeklere taş çıkartıyor.

SEVEREK YAPIYOR

İşini çok seven Melis Şafak, “ Yıllarca büyük marketlerin et reyonlarında çalıştım, aynı zamanda kasap dükkanlarında da işin inceliklerini öğrendim. Kendi başıma dana, koyun, kuzu kesebiliyorum. Doğrayıp, parçalıyorum. Usta kasap oldum, eğitimlerle kasaplık belgesini aldım. En büyük hayallerimden biri kendi dükkanımı açmaktı. İşyerimi de açtım, hayalime kavuştum. Kadınlar genelde bu tarz işleri yapmaz. Ama ben seviyorum ve hiç korkmadım. Ben bu işi yaparım, neden yapmayayım diye düşündüm. Bana zor gelmiyor. Müşteriler de çok iyi karşılıyor, beni duyup dükkana geliyorlar. Kadın kasap varmış diye geliyorlar. İşi sevdikten sonra hiçbir işin zorluğu yok” diye konuştu. Eşi Cemal Şafak da, Melis Şafak ile gurur duyduğunu söyledi. / Nermin UÇTU

Yorumlar (4)

Nasır 4 Yıl Önce

Bayan kurban kesemez ama diye geciyor

Melek Yılmaz 4 Yıl Önce

Bu kadın fetişist mi acaba? çok kötü iş yapıyor bence

Merve Akdemir 4 Yıl Önce

haram

Harun Ay 4 Yıl Önce

Bence de öyle

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.