Manisa'da Gündem

Merkezefendi Hastanesi yeniden poliklinik hizmetine başladı

GÜNDEM

Koronavirüs salgını sürecinde pandemi hastanesi ilan edilen Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi yeniden poliklinik hizmetine başladı. Hastanede sadece randevulu hastalar muayene olabilecek. Ancak Tabip Odası da hastanenin pandemi hastanesi olarak göreve devam etmesi gerektiğini belirtiyor.

Manisa'da koronavirüs sürecinde Merkezefendi Devlet Hastanesi pandemi hastanesi ilan edilmişti.
Pandemi hastanesi ilan edilen hastanede poliklinikler kapatılmıştı.
Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi'nde poliklinik hizmetlerine yeniden başlandı.
Vatandaşlar 182'yi arayarak ya da MHRS uygulaması üzerinden randevu alarak hastanede muayene olabilecekler.Randevusuz hastalar muayene olamayacağı, Sadece randevu alan hastalara bakıldığı öğrenildi.Hastanede beyin cerrahisi, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, genel cerrahi, göz hastalıkları, iç hastalıkları, kulak burun boğaz hastalıkları, nefroloji, nöroloji, ortopedi ve travmatoloji, plastik cerrahi, ruh sağlığı ve hastalıkları, spor hekimliği ve üroloji bölümlerinden randevu alınabiliyor.

TABİP ODASI: PANDEMİ HASTANESİ OLARAK DEVAM ETMELİYDİ

Manisa’da yaşanan süreçteki belki de en önemli noktanın Merkezefendi Devlet Hastanesinin pandemi hastanesi olarak devam etmesi gerektiğini kaydeden Manisa Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Peyker Temiz, "Merkezefendi Devlet Hastanesinin bir süre daha normal poliklinik ve elektif ameliyat düzenine geçmeden, Covid-19 hastalarının tedavisine tedavi etmesi, yine diğer hastanelerde de hizmetin Covid-19 salgınını öncelik alarak düzenlenmesi ilimizdeki salgın yönetimi için gereklidir. Manisa Tabip Odası olarak halkımızı bilgilendirmek, öneri ve uyarılarda bulunmak, sağlık hizmetleri ile ilgili ilimizde gözlemlediğimiz aksayan durumları yetkililerle paylaşmak görevimizdir. Halkımızla ve yerel yöneticilerimizle işbirliği içinde, hep birlikte salgını yeneceğimize inanıyoruz.” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.