Manisa'da Gündem

Manisalı bu Ramazan'da sıcak pide yiyebilecek mi ?

GÜNDEM

Çin'in Wuhan kentinde başlayan koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılı Ramazan ayında Anadolu'da sıcak pideler Ramazan sofralarına konamamıştı. Bu yıl ise, fırınlarda kuyruk oluşmaması ve vakaların artmaması amacıyla ekmek ve pide üretimi; iftardan 1 saat önce sonlandırılacak. Ancak satışlar, iftar saatine kadar devam edecek. Bu nedenle vatandaş, bu yıl da sofrasına sıcak bir Ramazan pidesi koyamayacak. Fırınlarda üretim, satış ve her türlü hazırlıklar; iftardan sonra yine devam edebilecek.

Manisa İl Umumi Hıfsızsıhha Kurulu'nun aldığı, Manisa Valiliği'nin açıkladığı Ramazan genelgesinde, fırınlar ve pide satışlarıyla ilgili maddede şu ifadelere yer verildi: 

"Ramazan pidesi ve ekmek satışı ile ilgili olarak; Ramazan ayı süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı riskin önlenmesi amacıyla, fırınlardaki özel sipariş üretimi de dahil pide ve ekmek üretiminin iftardan 1 saat önce sonlandırılmasına ve iftar saatine kadar sadece satış yapılabilmesine, iftardan sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerine devam edilebilmesine..."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.