Manisa'da Gündem

Limon armudu üreticiye kazandırıyor

GÜNDEM

Sadece Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yetişen limon armudunun hasadı başladı. Üretici rekolteden ve 4 ila 7 lira arasında değişen fiyatlardan memnun. Toplanan armutlar hem yurt içinde hem de yurt dışına gönderiliyor.

Turgutlu’daki meyve üreticileri bölgelerinde yetişen limon armudunu toplamaya başladı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte meyve bahçelerine gelen üreticiler, hasat ettikleri limon armudunu, kilosu 4-7 liradan satışa sunuyor. Bir ağaçtan ortalama 100 ile 150 kilogram ürün alınabilirken, üreticiler bu yılki verimden ve fiyattan memnun olduklarını ifade etti.

İHRACAT DA YAPILIYOR

Üretici Salim Çetin, geçen yıllara göre hem fiyatlar hem de rekoltenin yüz güldürdüğünü belirterek, ”Fiyatlar 8-9 liraya kadar çıkmıştı. Şu anda 4-7 lira arasında kilogram fiyatı değişiyor. Bu Turgutlu’ya has bir armut çeşidi. Başka yerlerde yok. İlçedeki Osmancık, Dalbahçe, Avşar, Kurudere mahallelerinde yetişiyor. Hem tatlı, hem de sulu olması nedeniyle tercih ediliyor. İhracat da yapılıyor” dedi.

Toplanan limon armutlarının İstanbul, Ankara, Antalya gibi büyükşehirlerin yanında sahil bölgelerine de gönderildiğini dile getiren Salim Çetin, “Genelde armudu yeşil istiyorlar. Sahil bölgelerinde sevilerek tüketiliyor. Otellerden talepler geliyor” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.