Manisa'da Gündem

Gazetecilere saldırıya tepki ve kınama!

GÜNDEM

Manisa Gazeteciler Cemiyeti ve Manisa Çalışan Gazeteciler Derneği, dün akşam Muradiye OSB'deki yangında görev başındayken hakaret ve fiziki saldırıya uğrayan Anadolu Ajansı Ve HaberTürk muhabirlerine yapılanlara tepki gösterdi.

Manisa Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi :

"Halkın haber almasında canla başla çalışan, mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan basın çalışanları maalesef zaman zaman çeşitli engellemelere ve saldırılara maruz kalmaktadır. Son örnek dün akşam yaşanmıştır… 28 Haziran 2020 Pazar günü saat 19.30 sıralarında Muradiye OSB’de bir fabrikada çıkan yangını haber yapmak üzere söz konusu yere intikal eden Anadolu Ajansı temsilcisi Ahmet Bayram, Habertürk ve Akşam gazetelerinin temsilcisi Ahmet Ünsal ile o an olay yerinde bulunan bazı meslektaşlarınıza mâni olunmaya çalışılmış, sözlü saldırı ve darp gerçekleşmiştir. Basın mensubu arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz! Olayı gerçekleştiren görevlilere yasalar çerçevesinde gerekli cezanın verilmesini bekliyor ve olayın takipçisi olduğumuzu tüm kamuoyuna ilan ediyoruz. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor bu tür olayların bir daha yaşanmaması dileği ile üzüntülerimizi belirtiyoruz."

Manisa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Duyar ise, "Manisa basınına yapılan saldırı, tüm basın camiasını derinden yaralamıştır. Haber yapmak maksadı ile olay yerine giden derneğimiz üyesi olan AA Muhabiri Ahmet Bayram’a çekim yaptığı sırada saldırılmış, görüntü alması engellenmeye çalışılarak sonunda darp edilmiştir. Manisa basınına yapılan saldırı, tüm basın camiasını derinden yaralamıştır. Bu maksatla meslektaşımıza yapılan bu acımasız saldırıyı şiddetle kınıyor, meslektaşlarımıza ve çalıştıkları kurumlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.

Dernek Başkanı Duyar, AA Muhabiri Ahmet Bayram'ın darp raporu alarak, kimliği tespit edilen şahıstan davacı olduğunu sözlerine ekledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.