Manisa'da Gündem

Tüccarın oyununu Bakan Pakdemirli bozdu!

EKONOMİ

Bazı tüccarların üzümü açıklanan fiyattan aşağıya aldığı haberini alan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım İl Müdürlüğü başta olmak üzere, ziraat odalarına talimat vererek, üreticilerin açıklanan fiyatların altında üzümünü satmamaları istedi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin Manisa Ticaret Borsası tarafından düzenlenen ilk kuru üzüm alım törenine bağlanarak 9 numara üzümün fiyatının 12,5 lira olarak açıklamasının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 7 Eylül itibariyle belirlenen fiyattan üreticilerin üzümlerini almaya başladı.

Ancak bazı tüccarların Bakan Pakdemirli’nin açıkladığı fiyatlar yerine 9 numara üzümü 11,5 lira, 11,75 lira arasında aldığı belirlendi.

Bunun üzerine Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü başta olmak üzere, il müdürlüklerine, ziraat odalarına talimat vererek, belirlenen fiyattan aşağı satılan kuru üzümün değerini düşürdüğünü söyledi ve üreticilerin açıklanan fiyatların altında üzümünü satmamaları istedi.

TMO 9 numara üzümü 12,5 liradan almaya devam edecek. Üretici ürününü değerinden satması için TARİŞ 14 Eylül Pazartesi gününden itibaren TMO adına alım yapmaya başlayacak.

Yorumlar (2)

Murat kurt 4 Yıl Önce

Devlet tarişle alım yapmıyor diyen bağında çalıştığımız bir kişinin zihniyetini biliyordum ama bazen yine devlet bütün eleştrilere rağmen çiftçiyi tüccarın eline bırakmamış bilen bilir bilmeyende nankörlüğe devam ediyor.Rabbim bu ülkenin topraklarına berekek katsın,katsında şükreden kullardan olmayıda da bizlere lutfetsin inşaAllah

Baran deniz 4 Yıl Önce

Sayin bakanim ben 09.09.2020 tarihinde manisa saruhanlida özgür tarim üzum alim işletmesine bizzat 9 numara üzümü 11.50 tl den verdim TMO ise 11.60 krş verdi hak bunun neresinde eyer dediginiz gibiyse tüccarın oyununu bozcaksaniz 2690 kg üzüm verdim 11.50 den 30.935 tl yapiyo 12.50 33.625 yapar bnm 2690 tl zararim var ben bir yil boyunca bu üzümun arkasindan kostup zararimin karsilanmasini istiyorum size çeşitli yollardan msj yolladim lütfen çiftçinin yaninda olun. BİR ÜLKE cumhurbaşkansız yapabilir bir BAŞBAKAN sız yapabilir ama bir ülke ÇİFTÇİ olmadan yapamaz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.