Manisa'da Gündem

Spilos yine zirvelerde!

ÇEVRE

Spilos Dağcılık&Trekking Kulübü üyeleri, Pazar günü Oduncuyolu Çampınarı-Spil Zirve – Atalanı Doğa Yürüyüşünü gerçekleştirdi. Etkinliğe 40 doğasever katıldı

Spilos Dağcılık başkanı Mehmet G¸ll¸punar yaptığı aÁıklamada ìSpil Dağı etkinliğimiz hava koşulları nedeniyle zor, zor olduğu kadar da keyifli oldu. Saatlerce karla m¸cadele ettik.

G¸nlerdir aralıksız yağan yağmurun etkisiyle Rotamız ¸zerindeki patikalardan akan sular ve derelerin adeta nehre dˆn¸şm¸ş olması y¸r¸y¸ş¸n zorluk derecesini artırıyordu. Zaman zaman bastıran sisten birkaÁ metre ileriyi gˆrme imkanımız kalmıyordu. Y¸r¸y¸ş rotamızın rakımı y¸kseldikÁe sis perdesi aşağılarda kalıyor yerini seyrine doyum olmayan manzaralara bırakıyordu. Spil Dağíının beyaza b¸r¸nm¸ş eteklerinden y¸kseldikÁe kar kalınlığı da y¸kseliyordu. Geyikpınarıína oradan da «ampınarıína y¸ksek karda y¸r¸yerek ulaştık. Burada verdiğimiz ˆğle yemeği molasının ardından beklenmeyen bir s¸rprizle karşılaştık. Turgutalp ve Áevresinde birkaÁ yerde heyelan nedeniyle yolun kapandığını, bizi Atalanınıíndan alacak araÁlarımızın gelemeyeceğini kaptanlarımızdan ˆğrendik. B planını uygulayıp tekrar geldiğimiz rotadan y¸r¸y¸p etkinliğimizi Oduncu Kanyonu girişinde sonlandırdık. Toplam 20 km y¸r¸d¸k. Yorulduk ama yorulduğumuza değdi. Ekip olarak bu etkinlikten m¸thiş keyif aldık.

Etkinlik boyunca yenildi, iÁildi, şarkılar t¸rk¸ler sˆylendi, oyunlar oynandı. Spilos ¸yeleri arasında dostluğun, kardeşliğin, arkadaşlığın, paylaşımın en g¸zel ˆrnekleri yaşandı.

Etkinliğe katılan ¸yelerimize doğaya, Áevreye gˆsterdikleri duyarlılıktan ve gˆsterdikleri performanstan dolayı teşekk¸r ederimî dedi.

Spilos Dağcılık&Trekking 20 Ocak 2019 Pazar g¸n¸ Egeíye adını veren Antik Kent (Aigaiíye)doğa y¸r¸y¸ş¸ gerÁekleştirecek. Etkinliğe katılmak iÁin 0 535 728 71 77 numaralı telefonu arayıp kayıt yaptırmalısınız. Ayrıntılı bilgiyi //www.spilostrekking.com internet sitesinden de ˆğrenebilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.