Editör
Editör
01 Ağustos 2019 Perşembe 06:57
Spil, yama değil asfalt istiyor!

CAZİBE MERKEZİ AMA

Spil Dağı, Manisa için hayati önem taşıyor. Şehrin yapılanmasında bile önemli bir rol oynayan, mevsim koşullarında en önemli faktörlerden olan Spil Dağı, Manisalıların yıllardan beri en uğrak noktalarından biri. Son yıllarda bungalov evler, seyir terasları ve piknik alanları ile adeta cazibe merkezi haline gelen Spil Dağı Milli Parkı’nda yapılacak projeler bunlarla da bitmiyor.

YATIRIMLAR YAPILIYOR

Hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde sadece Manisalıların değil, başta İzmir olmak üzere çevre il ve ilçelerden de turist ağırlayan Spil Dağı Mili Parkı, özellikle kar yağışı sonrasında günde on binlerce misafirine kucak açıyor. Manisa için hayli önemli olan bu dağı daha da önemli hale getirecek projeler ise yolda. Milli Park’a 2 adet otel ve teleferik projesi yıllardır bekleniyor.

KAZA TEHLİKESİ VAR

Bu denli önemli yatırımların yapıldığı ve yapılmaya da devam ettiği, çay bahçelerinin sayısının günden güne arttığı, seyir terasları ve piknik alanları ile halkı davet eden Spil Dağı Milli Parkı’nın yolları ise Manisalıların içini acıtıyor. Uzun yıllar boyunca tek bir düzenleme bile yapılmayan yolda, son yıllarda bazı noktalar yamanarak kapatılsa da yolun şu anki durumu pek iç açıcı değil.

MANİSALI BEKLİYOR

Turizm cenneti olması hedeflenen Spil Dağı Milli Parkı’nda hem inişte hem çıkışta sürücüler, yollarda oluşan devasa çukurlar nedeniyle zor anlar yaşıyor. Herhangi bir demir korkuluğunda bulunmadığı yolda, sürücüler zaman zaman kaza tehlikesi atlatıyor. Yollardaki bu çukurlar, turistler için çok daha büyük bir tehlike. Manisalı şimdi; bu yollara yama değil, asfalt bekliyor.  

Son Güncelleme: 31.07.2019 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.