Editör
Editör
02 Ağustos 2019 Cuma 11:33
Spil Dağı meyhane olmasın!

YILLARDIR AYNI MANZARA

Turizm cenneti olması hedeflenmesine rağmen yollarıyla 3. sınıf ülkeyi andıran Spil Dağı’nda yıllardır bitmeyen sorunlardan bir tanesi de alkolle ilgili yaşanan durum. Alkol alan bazı vatandaşların yıllardır en sık tercih ettiği mekan Spil Dağı. Yukarıya çıkarken veya aşağıya inerken yolun sağında ve solunda alkol almak üzere park etmiş araçlar, değişmeyen bir manzara olarak yıllardır süre geliyor. Ancak bu durum, Manisalıların canını her zaman olduğundan daha fazla sıkıyor.

HER AN BİR FACİA YAŞANABİLİR

Özellikle aile çay bahçesi ve kafeteryaların sayısının git gide arttığı Spil Dağı’na yaz akşamları çok sayıda ziyaretçi akın ediyor. Turgutalp ve Sultan Yaylası mevkiilerinde oturan insanlar da evlerine gidip gelmek için bu yolu her gün kullanıyor. Ancak ailesiyle birlikte yolculuk yapan insanların en çok yaşadığı sorunların başında, alkollü sürücülerle karşı karşıya gelmeleri yer alıyor. Çünkü yaşanabilecek olası bir kaza, bir ailenin yok olması gibi facia sebeplere yol açabilecek kapasitede!

CEZALAR CAYDIRICI AMA

Spil Dağı’nın Mevlevihane noktasında, Manisa Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne ait olan levhada, “Sayın sürücüler, lütfen can ve mal güvenliğinizi düşünerek alkollü araç kullanmayınız. Alkollü araç kullanmanın cezalarının arttığını da unutmayınız!” yazısı bulunuyor. Ancak kontrol mekanizmasının tam olarak işlememesi, gerçek manada caydırıcı olan cezaların da bu sürücülere tam olarak yansımamasına neden olduğu için, Spil Dağı’ndaki bu manzara bir türlü sonlanmıyor!

DENETLEMELER YETERSİZ

Manisa emniyetine bağlı ekiplerin zaman zaman alkol ve kimlik denetimi uygulaması yaptığı Spil Dağı’nda, yapılan denetimlerin yetersiz olduğu öne sürülüyor. Manisalı vatandaşlar ayrıca, denetleme yapılan noktalara gelmeden önce, alkollü sürücülerin kaçabileceği çıkış noktaları olmasını ve bu noktaların açık bırakılmasını da endişe verici buluyor. Kentin markası yapmaya çalışılan Spil Dağı’ndaki bu durum, Manisalıların canını tehlikeye attığı gibi, şehre de yakışmıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.