21 Şubat 2018 Çarşamba 15:09
Spilos dağcıları Kavacık Şelalesi’nde

Spilos Dağcılık Kulübü başkanı Mehmet Güllüpunar yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Doğaya, çevreye duyarlı, doğa sevgisi ve çevre bilinciyle donanmış bireylerden oluşan Spilos Dağcıları geçtiğimiz pazar günü farklı bir parkurda yürüyerek farklı güzellikleri keşfetmenin ve bir arada güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Etkinliğe katılan 55 doğasever 15 km’lik parkuru fire vermeden tamamladı.

Kavacık Şelalesi fazla bilinmeyen, bölgemizde görülmeye değer doğal güzelliklerimizden biri. Grup olarak şelaleye geldiğimizde etrafta baharın müjdecisi çiğdemlerin öbek öbek açtığını ve şelalenin büyük bir sesle kayalıkların arasından çağlayarak döküldüğünü görmek yaşama sevici ve dinginlik veriyordu. Ancak, gittiğimiz birçok yerde karşılaştığımız manzara burada da aynıydı. Etraf pislik içinde, adeta çöplük halindeydi. Piknikçilerin etrafa bıraktıkları naylon poşetler, teneke kutular, karton kutular, pet şişeler, bira şişeler …vs.

Toplum olarak en başarılı olduğumuz alanlardan birinin: “Doğayı tahrip etmek ve çevreyi kirletmek” olduğu gerçeği burada da karşımıza çıkıyordu. Kendi kendimize sormadan edemedik:”Doğal güzelliklerimizi yok etmeden, yeni güzellikler yaratmayı ne zaman öğreneceğiz?” Grup olarak şelale ve çevresinde çevre temizliği yaptık. Sırt çantalarımızda taşıdığımız poşetlere çöpleri toplayıp yanımızda taşıdık.

Burada verdiğimiz öğle yemeği molasının ardından Tırazlı’dan başladığımız Doğa Yürüyüşümüzü Kavacık’ta bitirdik”

SpilosDağcılık&Trekking 25.02.2018 Pazar günü Kuşlar-(Turgutlu)Ovacık Yaylası-Karaköy Doğa Yürüyüşünü gerçekleştirecek. Etkinliğe katılmak için 0 535 728 71 77 numaralı telefonu arayıp kayıt yaptırmalısınız. Etkinliğe tüm doğaseverler davetli.        www.spilostrekking.com Haber Merkezi

Son Güncelleme: 06.03.2018 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.