Editör
Editör
12 Mayıs 2017 Cuma 09:00
SESSİZ SEVGİ

ÖZEL HABER

Manisa’da yaşayan sağır ve dilsiz anne ve 5 yaşındaki kızının birbirlerine olan sevgisi duygulandırdı. Evli 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Emine Muçe, sağır ve dilsiz olarak dünyaya geldi. Kendisi gibi konuşma ve duyma engelli Bülent Meçe ile hayatını birleştiren anne Emine Muçe’ye, 5 yaşındaki kızı tercüman oldu. İşçi emeklisi Emine Muçe’nin şuanda 5 yaşında olan kızı Elif Nur Muçe, 2 yaşında işaret dilini öğrendi. O günden itibaren küçük Elif annesinin hem sesi hem de duyan kulağı oldu. İşaret dili ile duygularını anlatan Anne Emine Muçe, “Doğuştan duyma ve konuşma engelliyim. Kızımın sesini hiç duymadım, ama en çok sesini ve ‘anne’ deyişini merak ediyorum. O benim duyan kulağım, sesim oldu. Konuşmaya başlamasıyla birlikte işaret dilini de öğrendi. Şimdi işaret dilini bilmeyen insanlarla benim iletişimimi sağlıyor” dedi.

İŞARET DİLİ İLE ‘SENİ SEVİYORUM”

İşaret dili ile anlaşan anne kız, birbirlerine olan sevgilerini de ‘seni seviyorum’ işareti ile anlattı. Küçük Elif Nur, “İşaret dilini öğrendim. Annemle anlaşmam zor olmuyor. Onunla konuşabiliyoruz. Hem de insanlara onun anlatmak istediklerini söylüyorum. Annem konuşmuyor, ama ben onu çok seviyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Anneler Günü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.