Editör
Editör
08 Şubat 2018 Perşembe 19:40
MOSB Anaokulu’nda ‘Oyuncaksız 3 gün’

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Anaokulu, yeni bir projeyi hayata geçirdi. Çocukların toplumsal becerilerini gözlemlemek için ‘Oyuncaksız 3 gün’ projesini gerçekleştirdi.  Proje kapsamında anaokulundaki bütün oyuncaklar ve materyaller kaldırıldı. Minikler oyuncak olmadan oyun kurmayı öğrendiler.

MOSB Anaokulu Müdürü Ayşe Ebru Kopal, “Toplumsal becerilerini ve bir grupta nasıl davrandıklarını daha fazla gözlemlemek istiyoruz. Bu sebeple 3 gün boyunca sınıf ve ilgi köşelerimizde bulunan materyal ve oyuncaklarımızı çocuklarımızla birlikte işbirliği içerisinde hareket ederek ortadan kaldırdık. İlk gün can sıkıntıları ile başa çıkmayı öğrenseler de, oyuncak olmadan kendi fikirlerini geliştirecek bir zamanları oldu. Gördük ki yaratıcı zekaları sayesinde kendi oyunlarını geliştiriyorlar, daha çok birlikte oynuyorlar, bu nedenle psiko-sosyal yeterlikleri daha iyi gelişiyor. Fark ettik ki sadece birbirleri ile temas ettikçe empati becerileri, birbirlerini dinleme ve anlama becerileri ortaya çıkıyor. Ve artık biliyoruz ki ''Oyuncak olmadan da oyun kurmak çok kolay ve çok eğlenceli” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.