Editör
Editör
17 Aralık 2019 Salı 13:06
Manisa’nın kadın tamirci ustası

Halı dokurken elektronik eşya tamircisi olan 2 çocuk annesi Hatice Şeşen, iş hayatının içinde zorluklarla mücadele ediyor. 47 yaşındaki Şeşen, Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bir yıl önce elektronik eşya tamiratı üzerine iş yeri açtı. Eşi Rıfat Şeşen’in yıllardır elektronik eşya tamirciliği yaptığı Hatice Şeşen, kocasından işi devraldığını anlattı.Yaklaşık 10 yıldır elektronik eşya tamiratı yapan Hatice Şeşen, kilolarca ağırlığa sahip buzdolaplarını söküyor, tamir ediyor ve evlere teslim ediyor. Evlere servise de giden Hatice Şeşen’i görenler önce şaşırıyor, ardından da azminden dolayı onu kutluyor.

ÖNCE ŞAŞIRIYORLAR, SONRA TAKDİR EDİYORLAR

Kadınların kimseye muhtaç olmamasını isteyen Hatice Şeşen, “Önce eşimle birlikte malzemeleri tanıdım, onunla söküp taktım. Sürekli göre göre de öğrendim. Şimdi çamaşır, bulaşık makinesi, klima, kombi, buzdolabı tamiratını yapıyorum. Makineleri söküp takıyorum, topluyorum. Eşim emekli oldu, şuanda bana yardımcı oluyor. Evlere servise gittiğimde kadın tamirciyi gördüklerinde şaşırıyorlar. Çoğu insan takdir ediyor, bazıları ‘sen mi yapacaksın’ diyerek şaşırıyor. Erkeklerin daha sağlam yapacağını düşünüyorlar. Ben işimi çok seviyorum. Kadınlar yapamam diyerek düşünmesin, her şeyi istemek önemli. Ben muhtaç olmaktan çok korkarım. Kimseye muhtaç olmayalım” diye konuştu.

EŞİMLE GURUR DUYUYORUM

Hatice Şeşen’in eşi Rıfat Şeşen de, yıllarca birlikte çalıştıklarını ve eşine iş konusunda güvendiğini söyledi. Rıfat Şeşen, “Eşimle gurur duyuyorum. Kadınların da bu tarz meslekleri yapabileceğini gösteriyor” dedi. / Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sabiha Özman 2019-12-18 23:17:32

Eline emeğine sağlık canım benim

Avatar
NEVZAT GÜLCAN 2019-12-24 10:28:22

DAYISININ GÜLÜ