Editör
Editör
03 Mayıs 2019 Cuma 13:08
Kendisi gibi görme engellilere ışık oldu

Manisa’da 14 yıl önce görme engelli çocukları evlerinden çıkarmak ve topluma kazandırmak için mücadeleye başlayan görme engelli Mehmet G    öktaş, engelli gençler için sporla ilgili dernek kurdu. Doğuştan görme engelli olan ve kendisini geliştiren Göktaş, ilçe ilçe, köy köy gezip görme engelli gençleri tespit etti. Aileleriyle görüşüp onları ikna eden 50 yaşındaki Göktaş, 2005 yılında Görme Engelliler Spor Kulübünü kurdu. Ailelerinin çocuklarını korumak için evlerinden çıkarmadıklarını anlatan Göktaş, “ 2005 yılında görme engelliler spor kulübünü kurduk. Amacım görme engelli çocukları evlerinden çıkarıp onları sosyal hayata kazandırmaktı. Çünkü ben de onlar gibiyim. Yaşadıklarını çok iyi biliyorum. Tek tek görme engellileri tespit ettim, köylere gittim. Önyargılar nedeniyle evlerinden çıkarılmayan çocuklara ulaştım ve onları spora başlattım” dedi.

BİN MADALYALI BAŞARI HİKAYESİ

Göktaş’ın çabaları ile kurulan dernekte spora başlayan gençler başarı hikayesi yazdı. Atletizm, judo, satranç, goalball, yüzme, futbol ve halter branşlarında görme engellileri eğittiklerini dile getiren Göktaş, “Onlara örnek olmak için ben de judoya başladım. Çok zorlandım, ancak judo yaparak denge kurmayı öğrendim. Gençlerle birlikte judo yapıyoruz” dedi. Yıllarca süren mücadelenin ardından başarıyı yakaladıklarını ve bugün ulusal ve uluslararası yarışmalarda Manisalı görme engelli gençlerin tarih yazdığını kaydeden Göktaş, 20’nin üzerinde milli sporcu yetiştirdiklerini ifade etti. Göktaş, madalya ve kupa sayılarının da bine yaklaştığını söyledi.

YAŞAM KOÇLUĞU YAPIYOR

Emekli olmasına rağmen her gün vaktini dernekte geçiren Göktaş, maddi durumu kötü olan gençlerin spor faaliyetlerine destek olmak için kendi maaşını bile harcıyor. Gençlere sadece spor alanında değil, hayatla mücadelede de destek olmak isteyen Mehmet Göktaş, özel olarak yaşam koçluğu eğitim aldı. Göktaş, aldığı eğitimin ardından yaşam koçu oldu ve gençlere yaşadıkları zorluklarla ilgili rehberlik yapmaya başladı. / Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.