Editör
Editör
14 Mart 2019 Perşembe 12:58
Karakoca'da toprak kaydı, sonrası film gibi!

Manisa-İzmir arasında Karakoca mahallesine bağlı 200 kişilik Sarıkaya ailesinin oturduğu yerleşim yerinde geçtiğimiz ay yağan yoğun yağmurlar sonrasında meydana gelen toprak kaymasında çocuk oyun bahçesi yerle bir olurken çocuklar oyun bahçelerinin yeniden yapılmasını beklerken bir şok da Manisa İl AFAD Müdürlüğü’nden geldi.

Sarıkaya ailesi sakinleri kendilerine söylenen “Burada oturmanız mümkün görünmüyor. Sizleri bir başka bölgeye taşıyacağız. Bununla ilgili de sizlere düşük faizli konut kredisi sunacağız” söylemleri Sarıkaya ailesinin üzerinde soğuk duş etkisi yarattı.

“BURADAN ANCAK ÖLÜMÜZ ÇIKAR. KALDI Kİ EVLERİMİZDE BİR TEK ÇATLAK BİLE YOK”

Sarıkaya ailesi sakinleri Selahattin Gülüm, Nurettin Gülüm, Reis Gülüm ve Kiroğlu Gülüm, AFAD’ın evlerini tahliye etme girişimiyle ilgili ön çalışmalara büyük tepki göstererek; “Bizler buraya tam 45 yıl önce geldik. Tırnaklarımızla bu evlerimizi yaptık. Burada çocuklarımız dünyaya geldi şimdi de torunlarımızla huzurlu bir yaşam sürerken bizi evlerimizden yurdumuzdan etme girişimi de nereden çıktı. Oysaki bu kararı almadan önce Hem Büyükşehir Belediyesine aynı zamanda da Yunusemre Belediyesi yetkililerine alt yapının yapılması için muhtar aracılığı ile defalarca istekte bulunduk. Toprak kayması olmadan önce yapılması gereken küçük bir kanalet çalışması ile tüm sorun çözümlenebilir idi. Şimdi çocuklarımızın oyun sahasının içinde bulunan bölge çöküp gitti. Üzerinden uzun uzun süre geçmesine rağmen bir tek belediye başkanı gelip te bu enkazı ortadan kaldırıp yerine yeni oyun sahası yapmayı düşünemiyor. Basit bi su yatağını revize edemediler şimdide toprak kayması var bu evlerinizde oturamazsınız sizleri bir başka yere taşıyacağız diyorlar. Buradan ancak ölümüz çıkar. Kaldı ki evlerimizde bir tek çatlak bile yok. İbadet ettiğimiz camide öyle. Tarlalarımız ve tüm yatırımlarımız burada. Bizleri buradan tahliye etmeleri düşünüyorlarsa öncelikle gelip görevlerini yapsınlar. İnsanları yerlerinden yurtlarından etmek en kolay çıkış yoludur.”

ÇOCUKLARDA OYUN SAHALARINI GERİ İSTİYOR 

Taşımalı eğitimle 14 kilometre ileride bulunan Manisa Merkezdeki okullarından evlerine dönen çocuklar ise yağmur sularının ardından toprak kayması ile birlikte yerle bir olan oyun sahalarına büyük tehlikeleri göz ardı ederek oynamaya çalışıyorlar.

Boylarından iki kat derinliğindeki yarıklardan tehlikeli atlayışlar da bulunarak salıncaklarla ulaşan minik çocuklar başlarına gelebilecek tüm tehlikelere aldırış etmeden birbirlerini sallayarak oyuncaklardan yararlanmaya çalışıyorlar.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’ye seslenen çocuklar; ”Oyun bahçemizi bize geri verin. Şehir merkezinde yaşayan akranlarımız nasıl bir oyun bahçesinde vakit geçiriyorsa bizlerde aynısına layık değil miyiz? Cengiz amca Mehmet amca ne olursun bu enkazı kaldırın yerine yeni oyun bahçesi yapın” şeklinde seslendiler.

Son Güncelleme: 14.03.2019 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.