Editör
Editör
13 Mayıs 2019 Pazartesi 14:18
İŞTE YILIN ANNELERİ

Manisa’da 25 kadın, bundan 27 yıl önce kurulan Hakikat Aşevi sayesinde yoksul çocukların yüzlerini güldürüyor. Sadece kendi çocuklarının değil tüm çocukların mutlu olmasını isteyen kadınlar, günlük 2 bin aileye yemek dağıtıyor.

ÖDÜNÇ TENCEREYLE BAŞLADI

Hayırsever Saime Özkara'nın bireysel girişimiyle başlayan hayır yemeği geleneği, "Hakikat Aşevi" adı altında faaliyet gösteren dev bir hayır organizasyonuna dönüştü. Kazanlarda hazırlanan yemeklerin ramazan ayında her gün, yılın diğer dönemlerinde ise salı ve cuma günleri geçim sıkıntısı yaşayan insanlara dağıtıldığı, yaşlı ve hastaların evlerine araçla teslim edildiği aşevi 27 yıldır hizmet veriyor. 25 kadınla birlikte günlük 2 bin kişiye yemek dağıttıklarını söyleyen Saime Özkara, “Komşumdan ödünç aldığım ufacık bir tencerede, 250 gram kıyma, bir paket şehriye ve 2-3 kilogram patates kullanarak yaptığım kıymalı patates yemeğiyle bu hayır yemeklerine başlamıştık. Şimdi ise kazanlarımızın içine 5-10 kuzu girebiliyor” dedi.

ANNELERİ DUYGULANDIRAN MEKTUPLAR

Güzel yürekli annelerin bu yardım çabası Manisa halkının da takdirini topladı. Yıllardır kendilerine yardım eden kadınları unutmayan çocuklar, Hakikat Aşevi’nin fedakar annelerinin Anneler Gününü gönderdikleri mektuplarla kutladı. Çocukların kendi el yazıları ile gönderdikleri mektuplardan çok etkilendiklerini dile getiren Saime Özkara, “Çok güzel şeyler yazmışlar. Anneler günümüzü kutlamışlar. Bizim tüm çabamız, tüm derdimiz sadece bu güzel cümleleri duymaktı. Anneler gününün en güzel hediyesi bu mektuplar oldu. Bizler gücümüz yettiği sürece onların yüzünü güldürmek için yemek yapmaya ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya devam edeceğiz. Bizlere inanan ve yarı yolda bırakmayacağımız bilen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 13.05.2019 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ugurcatalbas 2023-02-10 22:28:14

Izmitderinceden.ihvanlardanugurkardes.Allahcennetialadadahepimizibulustursunhayirlarinizihizmetini.dErgani.izzetindekabuletsin.benrahmetliizmitten.aysecatalbasinogluyum.acizbirmahlukumcihatcilardanimelhamdullilah.buserefemazharedenesukurlerolsun

Avatar
Ugurcatalbas 2023-02-10 22:28:45

Izmitderinceden.ihvanlardanugurkardes.Allahcennetialadadahepimizibulustursunhayirlarinizihizmetini.dErgani.izzetindekabuletsin.benrahmetliizmitten.aysecatalbasinogluyum.acizbirmahlukumcihatcilardanimelhamdullilah.buserefemazharedenesukurlerolsun