Editör
Editör
13 Haziran 2019 Perşembe 13:35
Hasan Türek AL'nde 7. Gençlik Festivali

Gün boyu yarışmalar ve hediyeler, konserler ve ücretsiz ikramların bulunduğu festivalde 2018-2019 öğrenim yılının stresi atıldı. Festivalde akıl oyunları, geleneksel oyunlar, yarışmalar, ödüller, pamuk şeker, Osmanlı macunu, makarna, patlak mısır, tahta ayak, ice tea içme yarışı, askıda elma, marsh mellow yeme yarışı, yavaş bisiklet sürme, halat çekme, yumurta kırma, 200 kişi harmandalı,400 kişilik damat halayı, konser, çiğ köfte yeme yarışı, basket atma, penaltı atma, suyla ıslatma, yumurta kırma, yoğurt yeme, canlı drone çekimi, canlı performans resim yapma, canlı müzik, mini konser yer aldı. Yonca Gıdanın sponsorluğunda öğrencilere makarna ikram edildi.

Festival hakkında bilgi veren Hasan Türek Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Örnek, uzun zamandır düzenlenen bu festivalin 7.sini gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “Geleneksel oyunları ve modern oyunları birleştirerek hem kültürümüzde var olan oyunları hem de modern oyunları birleştirip bir gençlik kutlaması yapıyoruz. Bu sene Ramazan sebebiyle festivalimiz ertelendi. 200 kişiyle harmandalı 400 kişiyle de damat halayı oynadı öğrencilerimiz. Bunun dışında da birçok yarışmalarımız ve ödüllerimiz var. Gençlerimizin kendilerine kutlayabildikleri herhangi bir protokol ve resmi bir programın olmadığı tam bir gençlik festivali yaşıyoruz. Bugün aynı zamanda Avrupa Birliği kapsamında Almanya, Polonya ve Çekya’dan gelen misafirlerimiz var. Bugün burada festivalimize katıldılar. Onları da en güzel şekilde ağırlıyoruz” diye konuştu.

Rehber Öğretmeni Murat Aydoğdu ise festivali gençlerin yönettiğini söyleyerek,  “Ege Bölgesinin en iddialı festivallerinden birini yapıyoruz. Okulun içinde akıl oyunları aktivitesi, dışarıda resim canlı performans yarışmaları, spor yarışmaları ve birçok yarışma var. Sınırsız yemek. Bir tam günü öğrenciler gençliklerini doyasıya yaşasınlar istiyoruz. Organizasyonlarının çoğunun başında gençlerimiz var. Rehberlik servisi ve okul yönetimi organizasyonuyla bu festivali uzun zamandır yapıyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 13.06.2019 13:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.