Editör
Editör
23 Ocak 2022 Pazar 17:31
Doktorların yaşamaz dediği Deniz 25 yaşında

1997 Yılının ilk ayının ortalarında dünyaya gelen Manisalı milli yüzücü Deniz Ünsal için doktorlar ‘Yaşamaz kendinizi her türlü sona hazır tutun’ söylemlerinin üzerinden tam 24 yıl geçti.Deniz, tüm olumsuzluklara meydan okurcasına yaşamla adeta dalga geçercesine inatlaşarak kendisini 25. Yaşa yani ‘çeyrek asra’ ulaşmasını resmileştiren çifte yaş günün mumlarını alkışlar arasında söndürdü.

“O HER ZORLU AŞTI SİZDE AŞABİLİRSİNİZ”     

Hayata tutunabilmek için önce İzmir ve Ankara’da yoğun fizik tedavi programlarından geçti sonrasında İstanbullu ünlü ortapedist Prof.Dr.Selim Yalçın ve Fizik Tedavi Öğretim üyesi Nadire Berker’in ortaklaşa planladığı seri ameliyatlar sürecinde geçti.
   Yoğun fizik tedavinin yanı sıra Engellilere yönelik yurt dışında eğitim alarak ülkemize dönüş yapan Şule Şenyoğurçu Dalyan’ın inatla sürdürdüğü yüze eğitiminden başarılı bir şekilde çıkarak önce Bedensel Engelliler Milli Takıma girdi sonrasında Türkiye genelinde yapılan tüm yüzme şampiyonlarında madalyalar serisini yakaladı.

ÇİFTE YAŞGÜNÜ 
    
Eğitimci Nihal-Ahmet Ünsal çiftinin tek çocukları olan Deniz Ünsal, kendi aile arasındaki çifte yaş günü etkinliğinde önüne konulan iki pastadaki ‘Çeyrek Asra’ ulaşmanın mumları aile dostları Oğuz-Ayşe Hazarhun, ağabeyi Önder-Özge,yeğeni Çınar Korkut,Anneannesi Nuran Güleşçi ve anne ve babası Nihal-Ahmet Ünsal’ın alkışları arasında söndürdü.İstanbul’da yaşayan sevdikleri Nahide-Kadir Başoğul’da watsaap üzerinden canlı olarak bağlanarak Deniz’in yaş günün kutladı.
    
“UMUTSUZ OLMAYIN UMUTLA BİRLİKTE OLUN”

25. Yaş gününe ulaşmanın mutluğunu taşıyan Deniz Ünsal, yüzde 96 engelli olmasına karşın hayatta olmanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getirerek;
   “Benim gibi tüm engelli kardeşlerime sesleniyorum. Sakın ola ki hayata küsmeyin.Kendisinizi doğaya ve bulduğunuz havuzlara atın. Ailelerinizi böylesi etkinliklere  yönelmelerini zorlayın.Siz hayatı yaşayın ki onlarda kendilerini o hayatın içinde bulsunlar.Tüm olumsuzluklara rağmen hayat yaşamaya ve nefes almaya değer.Umutsuz olmayın, umutla birlikte olun” dedi.

Son Güncelleme: 23.01.2022 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.