Editör
Editör
02 Şubat 2019 Cumartesi 18:03
Çocuklar meslekleri oynayarak öğreniyor

Manisa’da Yunusemre İlçesi Güzelyurt Mahallesi’nde kadın girişimci Fatma Turfan ‘Meslek Avcıları’ isimli faydalı eğlence merkezi açtı. Çocukların oyun oynamanın tadına vardığı merkez, hem aileleri hem de çocukları mutlu etti.2016 yılının sonunda merkezi açtığını anlatan Fatma Turfan, “Çocuklara yönelik bir oyun alanı açmak istemiştik.Çocuklar için ateri salonları, ışıklı salonların dışında bir yer olması için Meslek Avcılarını açtık. Burası bir eğlence mekanı.Çocukların zevkle oynayabileceği bir ortam oldu. Evde oynadıkları oyunları gerçek materyallerle uygulamalarını istedik. Veliler çocukları oyun alanlarına götürdüklerinde beklemekten yoruluyorlar. Sıkılıp çocukların oyunlarını yarıda kesiyorlar. Burada veliler için de bir dinlenme alanı yarattık. Arkadaşlarıyla sohbet ederken çocukları da güvenli bir ortamda oyun oynamanın tadına vardı” dedi.

“VELİLERDEN ÇOK OLUMLU TEPKİLER ALDIK”

Velilerden çok olumlu tepkiler aldıklarını kaydeden Turfan, “Çok olumlu tepkiler aldık. Okullardan çok rağbet gördü. 2-12 yaş arası çocuklar eğlenceli şekilde meslekleri öğrendi. Çocukların sürekli telefondan, tabletten oyun oynamalarından rahatsız olan anne babalar çok mutlu oldu. Amacımız eğlendirmek, ancak faydalı şeyler öğrenmelerini sağlıyoruz. O yüzden büyük bir zevkle geliyorlar. Bu zamana kadar yaklaşık 10 bin çocuk buraya geldi” diye konuştu.

ŞEHİR DIŞINA ŞUBE AÇILDI

Çocukların bu merkezde oyun oynarken çok mutlu olduklarını ifade eden Turfan, “Çocuklar burada aşçı, doktor, inşaat mühendisi, itfaiyeci, bilim adamı, arkeolog, polis ve spiker oluyor.  2 saat boyunca özenle düzenlenen oyun alanlarında bu meslekleri öğreniyorlar. Şehir dışından da çok fazla talep görüyoruz. İlçelerden, Bergama’dan talep yoğun oldu. İzmir’de bir bayilik daha açtık. Manisa merkez dışında bir şube oluşturduk” dedi.  Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.