Editör
Editör
09 Şubat 2019 Cumartesi 14:33
Çocuklar da gülsün diye, para karşılığı satmıyor!

Manisa’nın Yunusemre İlçesi’nde veterinerlik yapan Hüseyin Bora Benli, maddi durumu zayıf olan ailelerin çocuklarına yaptığı kıyafet ve ayakkabı yardımlarını projeye dönüştürdü. 4 yaşındaki Minnak isimli cins kedisinin yavrularını çocuklara kıyafet ve ayakkabı yardımı karşılığında sahiplendirmeye başlayan Bora Benli, tedavi ettiği sokak hayvanlarını da sahiplendirirken bu yolu izledi. 3 yıl önce başlattığı kampanyadan haberdar olan duyarlı vatandaşlar da kedi veya köpek sahiplenmese de çocuklar için elbise yardımı yapmaya başladı. Sahiplendirilen hayvanlar karşılığında gönderilen kıyafet ve ayakkabılar Manisa dışında Türkiye’nin birçok ilindeki çocuklara gönderildi. Veteriner Hekim Bora Benli, maddi bir çıkar beklemediğini, sadece hayvanları para karşılığında sahiplendirmemek ve aynı zamanda çocukların yüzünü güldürmek için bu projeyi başlattığını anlattı. Benli, “Hayvan satışının doğru olmadığını düşünüyoruz. Ancak bir bedel karşılığında hayvanı vermediğinizde alan kişi için kıymetsiz hale geliyor. Bir şeyler eklemek gerektiğini düşündük.Biz zaten ihtiyacı olan çocuklara dönem dönem bu tarz yardımlar yapıyorduk. Minnak isim kedimin yavruları var, onları nasıl sahiplendirebilirim diye düşünürken bu tarz bir kampanya başladı. Ben zaten yavruları satmayacaktım. Ancak satmayarak sahiplendirdiğimizde kıymet vermemeye başlıyorlar. Bunun daha doğru olduğunu düşündük. Ama cebimize de para girmesin istedik. Daha çok çocuk kıyafeti, ayakkabı karşılığında sahiplendirmeye başladık. Çevremdekilerle bu projeyi başlatmıştım. Yanlış anlaşılabileceğini de düşündüm. Bu sene bin 500 liralık yardım yaparlarsa o kişilere yavru kedi veriyoruz” diye konuştu.

TEK BEKLENTİMİZ ÇOCUKLARIN GÜLMESİ

Kıyafet ve ayakkabı yardımlarının öğretmenler ve sosyal yardımlaşma vakıfları üzeninden dağıtıldığını dile getiren Benli, “Gülümseyen bir çocuğu görmek bizim için yeterli. Tek beklentimiz onların gülmesi. Hayvanların sahiplenen ve bu projeye katkısı olan kişiler de çok mutlu oldular.Yardım yapmak isteyen kişiler yardımcı olmanın hazzına vardı. Ayrıca tedavi ettiğim sokak kedilerini ve köpekleri de sahiplendiriyoruz. Mont, ya da ayakkabı karşılığında onları sahiplendiriyoruz” dedi.  / Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.