Editör
Editör
22 Aralık 2018 Cumartesi 14:48
Antikalar pazara düştü, meraklıları ilgi gösterdi

Manisa’da Şehzadeler İlçesi Çarşı Mahallesi’nde tarihi 500 yıla dayanan ve ikinci el eşyaların, antikaların satıldığı pazar büyük ilgi görüyor. Geçmişte ‘Satım Sokak’ ismiyle bilinen pazar, bugünlerde genellikle ikinci el kıyafetlerin satıldığı yer haline geldi. Ancak pazarın eski ihtişamını korumak ve yaşatmak isteyen antikacılar da, topladıkları eşyaları meraklılarıyla buluşturuyor. Sadece Perşembe günleri kurulan pazara gelen müşteriler de geçmiş anıların peşine düşüp, tarihi değeri olan antikaları ucuza alma fırsatı yakalıyor. Pazarda çeşitli antika eserleri satan 62 yaşındaki Raşit Özdoğan, tornacılık yaptıktan sonra emekli olduğunu ve içinde bir tutku haline gelen antikacılık mesleğine başladığını anlattı. Tezgahında 150-200 yıllık antika saatler, gramofon, antika tablolar, fotoğraf makineleri yer alan Özdoğan, “15 yıldan bu yana bu işi yapıyorum. Tornacılık mesleğini yaptıktan sonra bu işe başladım. Severek yapıyorum. Antika eserleri topluyorum, kimilerini de satmak isteyenler getiriyor. Bu pazarın geçmişi çok eskiye dayanıyor. Eski ismi de ‘Satım Sokak’ olarak bilinirdi. Bu pazarda her şey sürpriz. Hangi antikanın ne zaman geleceği belli olmaz. 100-150 yıllık antikalar geliyor” diye konuştu.

Pazara bazı kişilerin sadece antika eserleri bulmak için geldiğini anlatan Özdoğan, Manisa’da herkesin gelebileceği daha güzel bir antika pazarı yapılmasını istedi. Özdoğan, “Satmaya kıyamadığım antika eserler oluyor, ama istemeyerek satıyoruz. İnsanlar yeterince ilgi göstermiyor. Eğer daha güzel bir yer olursa insanlar gelirler ve istedikleri eserleri bulabilirler” dedi.  Nermin UÇTU

Son Güncelleme: 26.12.2018 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.