Editör
Editör
26 Haziran 2019 Çarşamba 15:46
55 yaşında liseden mezun oldu

Eşinin, okumasına karşı çıkmasına rağmen o vazgeçmedi ve başardı 4 yıllık liseyi bitirdi. Manisa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni açıktan bitiren Ayşe Türk şimdi de üniversiteye girmek istiyor. İmam Hatip Lisesi de mezun olan öğrencileriyle birlikte Ayşe Türk’e diploma verdi.  

Gittiği Kur’an kursunda hocasının oku tavsiyesinin ardından liseye başlamaya karar verdiğini söyleyen Ayşe Türk, “Doğma büyüme Manisalıyım.  Kur’an kursuna gidiyordum orada hocam bana okumamı tavsiye etti. İmkansızlıklardan dolayı öğrenciliğimi yarıda kestim. Okumak hep hayalimdi. Ama olmadı, evlilik, çocuk, torun derken bu yaşlara geldim. Hiçbir şey için geç değil. Eşimin karşı çıkmasına rağmen, çevremin olumlu bakmamasına rağmen okumaya karar verdim. Yaşım ilerlediği için biraz zorlandım. Herkes bana sordu bu yaşta neden okuyorsun, amacın nedir diye. Sadece okuyorum dedim. 13-14 yaşlarında okulu bıraktım. Sonra ortaokul imtihanına girdim açıktan. Liseyi açıktan bitirdim. 4 sene içinde derslerim iyi oldu, kötü oldu, sağlık sorunları yaşadım. Bütün bunlara rağmen okulumu bitirdim.  Öğrencilerle beraber lise diploması almaya hak kazandım. Gururluyum ve sevinç yaşıyorum. Bitti mi hayır bitmedi. Nasipse üniversite sınavlarına gireceğim. Amacım İlahiyat Fakültesi’nde okumak” dedi. 

GENÇLERE SESLENDİ

Gençlere tavsiyelerde bulunan Türk, “Okumayı asla benim yaşıma bırakmasınlar, özellikle kız çocukları mutlaka okumalıdır. 3 çocuğumdan 2’si lisede, 1’i ise üniversitede okuyor. Bana imkanı sağlayan devletime, müdürlerime, öğretmenlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Ayşe Türk’ün öğretmenleri de çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.