Editör
Editör
13 Haziran 2019 Perşembe 13:56
32 çocuk işçi sokaktan kurtarıldı

Manisa’da Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’nde Sosyal Güvenlik Kurumu, İş-Kur ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliği ile etkinlik düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki etkinliğe çocuklar ellerinde pankartlarla katılıp, ‘çocuk işçiliğine hayır’ mesajı verdi. Manisa

Manisa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, 32 çocuk işçinin tespit edilerek sokaktan kurtarıldığını açıkladı. Konan,32 çocuktan 28’inin erkek, 4’ünün de kız çocuğu olduğunu belirterek, “Çalıştırılan 32 çocuktan 8’inin okula gitmediği öğrenildi. 12 çocuğun kağıt toplayarak, 5 çocuğun mendil satarak, 6’sının ailesiyle birlikte dilencilik yaparak, 2’sinin de çiçek satarak yaşantısını sürdürdüğünü tespit ettik. Çocukların aileleriyle ve okullarıyla iletişime geçtik. Çocukları sokaktan ve zorla çalıştırılmaktan kurtarmak için çabalıyoruz” dedi.

Herkesi duyarlılığa davet eden Murat Konan, “Gerçek anlamda ihtiyaç sahibi olan kişilere devletimiz yardım ediyor. Sokakta dilenen veya dilendirilen çocukların bunu meslek edinmeleriyle ilgili kanaatler var. Bunun önüne geçmek için çocukları sokağa çekecek ortam oluşturulmamalı. Sokaklar çocuklar için çok ciddi bir tehlike” diye konuştu.

İş-Kur Müdür Vekili Eşref Aslan da, çocuk işçiliğinin birçok nedeni olduğunu belirterek, çocuk işçiliğini engellemek için çalıştıklarını söyledi. SGK Manisa İl Müdürü Yavuz Kurt ise, çocuk işçi çalıştırdığı tespit edilen iş yerlerine ağır cezalar uyguladıklarını ve çocukların iş yerlerinde değil okulda olması gerektiğini ifade etti. / Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.