Ülkemizin gençliğinin en büyük problemlerinden birisi de gençlerin senelerce eğitimini gördükleri İngilizce eğitimini konuşamamalarıdır. Maalesef bu durum eğitimciler tarafından göz ardı edilmektedir. Peki 3.dünya ülkeleri vatandaşlarının bile rahatça yabancı başka bir dil konuşmasına rağmen ülkemizde insanlar neden genel anlamda İngilizce konuşamamaktadır? 

Bu sorunu çok farklı başlıklar altında irdeleyerek cevaplandırabiliriz. Ancak 2 ana başlık altında genel çözüme ulaşmamız daha kolay olacaktır. İlk başlığımız Başka bir dilin Teorisinde muhteşem olmak denilebilir. 

Eğitim sistemimizde senelerce öğrenciler İngilizce de belki kolay kolay karşılaşamayacakları detaya kaçan grammer konularını görmektedir. Detaya indikçe aslında olayın özünün kaçırılması ve insanların İngilizce üstünden derdini anlatmaktansa derdimi nasıl mükemmel anlatabilirim noktasına takılmalarına sebep olmaktadır.Bu durum insanların detaylara takılarak asıl yapmaları gereken konuyu kaçırmalarına sebep olmakta ve insanlarımız İngilizgeyi genel olarak konuşamamaktadır. 

Bir diğer ana başlığımız ise İngilizce eğitim sistemimizin yanlış düzenlenme noktasıdır. Haftada belirli saatlerde Türkçe olarak anlatılan başka bir dilden sınav yapılması, insanların sadece sınava odaklanıp, asıl yapmaları gereken öğrenme noktasını kaçırmalarına sebep olmaktadır. Bu durum İngilizce için öğrenme psikolojisi önündeki en büyük engellerden birisidir. 

Bu haftaki yazımı burada sonlandırıp, tüm okuyucularımıza hayırlı bayramlar dilerim. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.