Editör
Editör
08 Ocak 2020 Çarşamba 13:53
Düzeltme (Necmi Şahinoğlu)

Geçtiğimiz aylarda Manisa'da özel bir okulun velilerinin iddia ettiği üzere kapanması gündeme gelmişti. Olayda okulun yönetim kurulu başkanı olarak adı geçen Necmi Şahinoğlu, konuyla ilgili bir düzeltme metni beyan etti. Düzeltme metninde şu ifadelere yer verildi: "Habere konu özel okul ile resmi olarak hiç bir irtibatı veya görevi olmamasına rağmen mezkur haberde, 'Ege Bilim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Şahinoğlu, velilere; 'Kesinlikle ödediğiniz paralar tarafınıza eksizsiz olarak ödenecektir. Gerek eğitim öğretimin temeli oluşturan öğretmen kadrosu gerekse idari kadronun kurulması sırasında gerekli hassasiyetler gözetilmemiştir. İşin başında keşke ben olabilseydim, bundan dolayı da velilerden özür diliyorum. Tümünü tenzih etmem mümkün değil ancak çok sayıda öğretmen kadrosu eğitime gerekli önemi göstermeyerek istedikleri gibi okula gelip gitmişler ve eğitim öğretim denilen bir olgu maalesef ortadan kalkmış. Öğretmen kadrosu beni sırtımda bıçakladıkları gibi eğitim öğretimi de hançerlemiş oldular. Ben de bu kurumun başında olan birisi olarak buradaki eğitim öğretim devam etmesi durumunda hem öğrencilerimiz hem de veliler büyük üzüntü yaşayacaklardı. Bu nedenle de bu okulda eğitim öğretime devam etmeme kararı aldım...' şeklinde doğru olmayan bilgiler bulunmakdadır. Haberde yer alan ifadeler tamamen gerçek dışı olup müvekkilimiz Necmi Şahinoğlu söz konusu okulun yönetim kurulu başkanı olmadığı gibi bu beyanlar da kendisien ait değildir. Müvekkilimiz gerek kişilik haklarını gerekse ticari itibarını zedeleyici nitelik taşıyan gerçek dışı haber sebebiyle okur nezdinde itibarsızlaştırılmaktadır. Toplumda ve okurun aklında hiç bir soru işareti kalmaması ve doğru bilgiye ulaşma adına bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyrulur."

Son Güncelleme: 09.01.2020 14:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melih Altıncı 2020-07-22 23:35:05

Böyle bir düzeltme metnini avukatın yaptırtmış olması önemli tabi ama okulun,okul sahiplerinin ne kadar ciddiyetsiz bir çalışma içinde olduğu ve bu iki haberde adı geçen şahısların da ne kadar ciddiyetsiz işler yaptıkları aşikar.düzeltmeyi yaptıran Necmi Şahinoğlunun resmi olarak okulla bir bağlantısının olmadığı doğru fakat okulun kapanma sürecinde okula hergün geldiği ilk haberdeki fotoğrafta da mevcut.okula gelip resmi hiçbir birlikteliği olmasada öğretmenleri okuldan kovdu,hakaret etti,aşağıladı mobing uyguladı.8 öğretmeni istifa etmediği için 29.maddeden çıkartıp alacaklarını ödemedi bu okulun sahibi olan ve Necmi Şahinoğlunun oğlu ve gelini olan Gökha ve Özlem Şahinoğlu ismindeki şahıslar.ilk çıkan haberi de manşetten veren gazeteniz sayesinde öğretmenlerin itibarı zedelendi.bu şahıs böyle bir beyan vermediyse gazeteniz hakkında ben davacı olacağım.benim aylardır Manisadaki itibarım yerle bir.gittiğim iş görüşmelerinde patronunuz sizin hakkınızda bunları söylemiş diyip haberi karşıma çıkarıyorlar.