Tükenmişlik sendromu günümüzde çalışan insanların karşılaştığı en temel problemlerden birisidir. Bunun en önemli sebebi ise çoğu çalışan çalıştıkları iş yerindeki stresi kaldıramamaktadır. Peki bu stresin en önemli kaynağı nedir?

Tükenmişlik sendromu (burn out syndrome) genel itibari ile aşırı stres yüklenmesi ile alakalıdır. Aşırı stres sahibi olmak ilk olarak kendisini depresyon belirtisi olarak göstersede sonrasında kişi hiçbir şey yapamayacak noktaya gelmektedir. Tükenmişlik sendromu belirtileri nelerdir?

*Devamlı uyuma isteği ya da uyuması gereken durumda uyuyamama

*En önemli kararlar için dahi kayıtsız kalma

*Yeme içme bozukluğu

*İçe kapanıklık

Gibi durumlar bu rahatsızlığın temelini oluşturmaktadır. Peki bu durumda ne gibi tedavi yöntemi uygulanabilir?

İnsanların içerisinde bulundukları hayat rutinlerinden çıkmaları gerekmektedir. Bunun dışında kendi hayatlarında strese sebep olacak noktaları keşfetmeleri ve bu noktaların çözümüne yönelik çalışmaları gerekmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.