Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
21 Ağustos 2020 Cuma 18:43
Survivor gibi fakülte sınavı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi bu yıl yetenek sınav puanını 180’e indirince neredeyse rekor sayıda bir başvuru gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir yanından 3 bin 265 öğrenci adayı, 180 kişilik kontenjana girebilmek için güneşin altında terinin son damlasına kadar mücadele verdi. Kimi rahat bir serüveni geride bırakırken, kimi sıcağa yenik düştü. Sıcaktan bunalan öğrencilere fıskiyelerle su verildi. Bazı öğrenciler de sakatlık yaşadı. İlk müdahaleleri öğretmenler tarafından yapıldı.

Kovid-19 tehdidine rağmen MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin önümüzdeki yıl kontenjanına girebilmeyi hedefleyen öğrenciler önceki gün kıran kırana mücadele etti. Öğrencilerin kıyasıya mücadelesi öyle aşamalara geldi ki bazı öğrenciler sınavlarda sakatlandı, hastaneye gidip tedavi oldu, tedavi sonrası geri dönüp sınavlara katılma cesaretini gösterdi.

PARKURLARA SIKI DEZENFEKTE

Hem bu durum hem de 3 bin 265 başvuru sayısı, öğrencilerin bu bölüme olan ilgisini gösterdi. Sınavlar Kovid-19 gölgesinde CBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Komplekslerinde kameralı sistemli sistemle gerçekleştirilirken dekanlık ise öğrencilerin sağlıklı sınav yapabilmesi için tüm sınav parkurlarını tepeden tırnağa defalarca dezenfaktasyondan geçirdi.

Maskesiz aday kabul etmeyen dekanlık yetkilileri ise öğrenci adayların sınav salonundaki sosyal mesafeyi korunması adına parkurlar arasında şerit sistemi uyguladı. Her sınav öncesinde yapılan kurslar ise bu yıl Kovid-19 tehdidi nedeniyle kaldırıldı.

KOVİD-19 NEDENİYLE MİNDERLER KALDIRILDI

Öte yanda Jimnastik branşı da öğrencilerin kullanacağı minderlerin değiştirilemeyeceği gerekçesiyle kaldırıldı. Ayrıca öğrenci adayları açık alanda yapılan Atletizm 60 metrelik koşuda sıcaktan etkilenmemeleri içinde fıskiyeler açılarak serinlenme imkanı yaratıldı.

Anne ve babalar ise Spor Bilimleri Fakültesine girmek için parkurlarda ter döken kızlarına sınav alanının dışındaki tel örgülerde bağırarak destek verdiler. 

46 ÖĞRETİM ÜYESİ SINAVLARA KATKI SAĞLADI   

Spor Bilimleri Fakülte Dekanı Prof. Dr. Murat Taş, Dekan yardımcıları Doç. Dr. Pınar Güzel, Doç. Dr. Kadir Yıldız ve 44 öğretim elemanının katkı sağladığı sınavlarda adaylar beden eğitim öğretmenliği, spor yöneticiliği, rekrarasyon bölümü artistik cimnastik ve 9 branşlarındaki 180 kişilik kontenjana girebilmek için yarıştı.

108 MİLLİ SPORCU BAŞVURUDA BULUNDU

Geçtiğimiz eğitim döneminde 245 kişinin mezun olduğu Spor Bilimleri Fakültesine çeşitli spor dallarında Avrupa dereceleri olan 108 milli sporcu da girmek için başvuruda bulunduğu belirtildi. Başvuru puanlarının 180’e indirilmesiyle birlikte başvurunun eski günlerde olduğu gibi yoğunlukta olduğu sınavlar iki düzeyde yapıldı.

679 KIZ, 2 BİN 586 ERKEK ÖĞRENCİ KATILDI

Beceri Koordinasyonla adı altında yapılan sınavlarda adaylar, Futbol, Basketbol,  Hentbol ve 60 metre koşu parkurlarından geçti. Bireysel branşlarda ise adaylar Tekwando, Karete, Yüzme, Artistik jimnastik ve Tenis parkurlarında mücadele verdi.

Beden Spor Öğretmenliğine alınacak 40, spor yöneticiliğine 50, rekrerasyon bölümüne 40, artistik jimnastik ve 9 branşa alınacak olan 50 kontenjan  için kızlarda 679 erkeklerde ise 2 bin 586 öğrenci bunaltıcı sıcağa adeta meydan okudu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.