20 Aralık 2018 Perşembe 20:39
Son şampiyon Akhisarspor son 16’da

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş maçında Akhisaspor, evinde konuk ettiği Fatih Karagümrük’ü 2-0 mağlup etti. İlk maçta da rakibini 4-1 yenen son Türkiye Kupası şampiyonu Akhisarspor, son 16 turuna adını yazdırdı.

Maçın ardından her takımın teknik direktörleri basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Geçen sene kupayı kazanmalarından dolayı üzerilerinde bir sorumluluk olduğunu belirterek, sözlerine başlayan Akhisarspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, “Kupada yola devam etmek bizim için önemli bir misyon. Kupa sayesinde Avrupa’ya gittik. Avrupa’ya gitmek bizim ölçeğimizdeki takımlar için çok önemli. Bunlar kupanın getirisiyle oluyor. İyi performans sergiledik. Karagümrük takımına da teşekkür etmek istiyorum. Çok temiz iki maç oynadılar. Tur atlamak keyifli. İnşallah iyi bir kura çekeriz. Gidebildiğimiz hedefe kadar gitmek istiyoruz. Tabi aynı zamanda hem yarışıyorsunuz hem de yetiştiriyorsunuz ilk maçta 2 tane genç oyuncumuzu oynatmıştık. Bugün de 2 tane genç oyuncumuza şans verdik. Bu bize gurur ve mutluluk veriyor. Bu bizim misyonumuz” dedi.

Ligde oynayacakları Atiker Konyaspor maçı hakkında da gazetecilerin sorularına yanıt veren Arslan, “Bazı hedefler konuldu puansal anlamda. Bunlar ulaşmak çok önemli. Tabi ki yenmek istiyoruz. Aykut hocanın gelmesiyle de pozitif, skora yansıyan ve sabırlı bir oyunları var. Biz de tüm enerjimizi bu son maçta ortaya koyacağız. Konyaspor maçı bizim için önemi çok değerli” diye konuştu.

Transfer konusunda da kafalarında bir şablon oluştuğunu ancak henüz renk vermediklerini kaydeden Arslan, “Bizim bir kalitemiz var. Kalitemize kalite katacak oyuncular istiyoruz. Sadece bugünü kurtarmak için değil Akhisarspor’a seviye kazandıracak oyunculara ihtiyacımız var. Takımı bozmadan üzerine katacak transferler yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Fatih Karagümrük cephesi

Takımını mücadelesinden dolayı tebrik eden Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Atılay Canel ise, “İlk maçta 4-1 mağlup olmuştuk. Pazar günü Tokatspor maçıyla beraber devre arasına girdik. Bu maçta ligde forma şansı bulamayan, sakatlıklardan yeni kurtulan oyuncularımıza forma şansı verdik. Oyundan gayet memnunum. Akhisarspor’u da tebrik ediyorum. Kendilerine oynayacakları Konyaspor maçında başarılar diliyorum. Biz de ikinci etap çalışmalarımızı en iyi şekilde tamamlayıp bir üst lige çıkmak istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.