Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
02 Mayıs 2020 Cumartesi 17:21
Şampiyon, olimpiyatlara terasta hazırlanıyor

 Dünya ve Avrupa şampiyonalarında rakiplerine minderi dar eden milli güreşçi Kerem Kamal, yeni başarılar kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor. Koronavirüs salgını sürecinde çalışmalarına ara vermeyen Kerem Kamal, ailesi ile birlikte yaşadığı evin terasını mini spor salonuna çevirdi. Milli güreşçi kendisi gibi sporcu olan kardeşi Kadir ile birlikte antrenman yapıyor, herkese evde kalmaları için mesaj veriyor.

HEDEFİ OLİMPİYATLAR

10 yıldır güreş sporuyla ilgilenen Kerem Kamal, bugüne kadar birçok başarıya imza attı. Kerem Kamal, “2014’ten 2020’ye kadar yapılmış olan Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalya alarak yapılması gereken güç bir şeyi başardım. Bunun için çok mutluyum. Yaklaşık 2 ay önce yapılan Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda 2’nci oldum, çok talihsiz bir hata sonucu 5-5’ten gümüş madalyada kaldım. 2019’da 3’üncü olmuştum. Bütün uğraşım, bütün hedefim olimpiyata gidebilmek. Ülkemi en iyi şekilde temsil edebilmek. Onun her gün antrenman yapmaya çalışıyorum. Bu sene üst üste 3 defa gençlerde Dünya Şampiyonu olduğum için United World Wrestling tarafından yılın en iyi genç güreşçi ödülüne layık görüldüm. Bu benim için çok onur, gurur verici bir şey” dedi.

TERASI SPOR SALONUNA ÇEVİRDİ

Koronavirüs salgını sürecinde aile ile birlikte yaşadığı evin terasını spor salonuna çeviren Kerem Kamal, çalışmalarına ara vermeksizin devam ediyor. Motivasyonunu yüksek tutan Kerem Kamal, “ Maçlara 10 gün kala müsabakalar virüs nedeniyle iptal edildi. Biraz üzüldük, bütün sezon bu maçlara hazırlanmıştık. Bütün müsabakalar koronavirüsünden dolayı iptal edildi. Yani biraz üzüldük, bütün sezon boyunca ona hazırlanmıştık. Ama her şeyin başı sağlık. İnsanın sağlığı olmadan hiçbir şey yapamaz. Genellikle evden çıkmamaya çalışıyorum, zorunlu olmadıkça evde kalıyorum. Antrenmanlarımı evde kardeşimle birlikte yapmaya çalışıyorum. Terasımız biraz geniş olduğundan dolayı orayı bir spor salonuna çevirdim. Bir nevi benim minik spor salonum gibi oldu. Şimdi daha çok zamanımız var, eksiklerimizi daha, eksiklerimizi azaltıp en güçlü yönlerimizi çalıştırıp, en iyi hazır şekilde gitmek istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Yani inşallah olimpiyat vizesini alıp ülkemi en iyi şekilde temsil etmek nasip olur” diye konuştu.

KORONAVİRÜSÜ TUŞ EDECEĞİZ

Herkese evde kalmaları için çağrı yapan Milli Güreşçi Kerem Kamal, ülke olarak koronavirüsü tuş edeceğimize inandığını söyledi. Kerem Kamal şöyle konuştu: “Evde kal, hareketsiz kalma. Evde kalın ama hem sağlığınız için hem de kendiniz için, zaman geçirebilmek için kendinize uğraşlar bulun. Spor yapın, çünkü zaman geçirmenin en güzel yolu bir şeyle uğraşmaktır. Biz güçlü bir milletiz, hep birlikte biz bunu da yeneceğiz. Normal hayatımıza geri döneceğiz. Ama bu süreçte lütfen evde kalalım. Güreşi, sporu çok özlüyoruz. Biz sabrediyoruz, siz de sabredin. İnşallah en kısa zamanda bu süreci atlatıp eski hayatımıza geri döneceğiz. Güreşte bir deyim var, biz bu koronayı da tuş edeceğiz. Buna bütün kalbimizle inanıyoruz. Korona bizden daha güçlü değil.” / Nermin UÇTU 

Son Güncelleme: 02.05.2020 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.