16 Mart 2018 Cuma 18:11
’G. Manisaspor’un 5 yıllık geleceği ipotek altına alındı’

Spor Toto 1. Lig takımlarından Grandmedical Manisaspor’un 18 Şubat’ta göreve gelen yeni yönetimi, eski yönetim hakkında ‘Görevi kötüye kullanma’ ve olağanüstü kongrede kulübün gelir gider hesaplarını ibra edememesinden dolayı Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Kulübün 5 yılının bütün gelirlerinin temlik altına alındığını tespit ettiklerini söyleyen Av. Haşim Çelik, “Geliri olmayan bir kulüp var. Yaklaşık 5-6 yıllık tüm geliri bir başka kuruluşa verilmiş” dedi.

Spor Toto 1. Lig’de zor günler geçiren ve ligin dibine demir atan Grandmedical Manisaspor’un 18 Şubat’ta seçilen yeni yönetimi eski yönetim ve başkanı hakkında Manisa Adliyesine gelerek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından yönetim kurulu adına G. Manisaspor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Engin Uzun ve kulüp avukatı Haşim Çelik açıklama yaptı.

“Kararı yüce yargı verecek”

18 Şubat tarihinde yeni yönetim kurulu olarak göreve başladıklarını hatırlatan G. Manisaspor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Engin Uzun, “Göreve gelirken farklı misyonu da edinmiş olduk. Kongre günü ibra edilmeyen bir yönetim kurulu vardı. Hem hukuken hem de vicdanen böyle bir şey yapmamız gerekiyordu. Karanlıkların aydınlığa çıkması gerekiyordu. Yönetim Kurulu olarak yönetime gelmeden önce eğer ki ibra edilmez ise ki biz ibra edilmesi yönünde oy kullanmadık, ibra edilmemesini sağladık çünkü Manisa kamuoyunda da sıkça konuşulan tartışılan bir konuydu. İbra edilmeyen yönetimin kısa süre içerisinde, yasal süre içerisinde savcılığa suç duyurusunda bulunarak meselenin hukuki boyutunun hukukçular tarafından, yüce yargımız tarafından kararlaştırılmasını ve hep birlikte Manisalılar da arzu ediyordu biz de arzu ediyorduk. Yaklaşık bir aylık bir süre içerisinde yönetim kurulu olarak çok titizlikle, büyük bir hassasiyet içerisinde çalışmalarımızı, hukukçularımız ve mali müşavir arkadaşlarımızla birlikte sürdürdük. Hassas bir çalışmanın neticesinde bugün dosyamızı Cumhuriyet Başsavcılığına verdik. Bundan sonrası hukukun karar vereceği bir husus. Tüm Manisalıların, Manisasporluların içi rahat olsun. Bundan sonra kararı yüce yargı verecek” dedi.

Savcılığa 30 sayfalık detaylı rapor sunuldu

Öncelikle eski yönetimde ciddi anlamda evrak eksikliği olduğunu ve tamamlayamadıkları ve ulaşamadıkları evraklar olduğunu kaydeden Kulübün Avukatı Haşim Çelik, “Hukuki olarak kimseyi töhmet altında bırakmayacak, ciddi bir altyapı hazırlık safhası vardı. Bununla gerek muhasebeci arkadaşlarımız gerekse yeminli mali müşavir arkadaşlarımızdan uzman teknik destek bilirkişi raporları alarak hazırladık. Yaklaşık 30 sayfalık ayrıntılı bir rapor var. İş yargıya intikal etti bu aşamada kesin konuşmamak lazım. Bu saatten sonra yapılacak olan savcılığın ince tahkikatları yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Soruşturma numaramız 2018-80057. Manisa kamuoyuna siz de takipçisi olun diyoruz. Nihayetinde burada yanlış yapan kim varsa, buradan nemalanan kim varsa ortaya çıkması adına yaptık bu işlemi. Burada eski yönetimin doğrudan yaptığı şu-bu hukuksuzluk vardır diye söylemek bir hukukçu olarak bize yakışmaz ancak nihayetinde iş savcıya intikal ettiği için bundan sonraki süreç tahkikat aşaması. Savcılık ve sonrasında da ceza mahkemesi değerlendirmesi olacak” diye konuştu.

“Olmayan paralar ve kişiler tespit ettik”

Kulübün Avukatı Haşim Çelik, "Bizim gördüğümüz; ciddi anlamda eksiklikler olduğu, bazı paraların, bazı isimlerin hiç olmadığı halde olmuş gösterildiğini gösteren ciddi raporlar var yeminli mali müşavir tarafından hazırlanan. Biz de bunları dayanak göstererek müracaatımızı yaptık. Daha önce yapılan bir temlik anlaşması var. Bu temlik anlaşmasının önünü ve arkasını araştırdığımızda ciddi anlamda bir sıkıntı var. Biz Manisa kamuoyuna şunu söyleyelim. Bir haftadır Gökay Budak Başkanımız bu temlik nasıl çözülür, bundan sonra ne yapmamız gerekiyor, gerek federasyon, gerekse Deniz Leasing ile görüşme aşamasındaydı. Biz yaptığımız araştırmalar neticesinde Manisaspor’un yaklaşık 5-6 yıllık kaderinin, tüm gelirlerinin bir şekilde temlik edildiğini aslında bu kulübün hiçbir geliri olmadığını anladık. Bu noktada biz de bunun tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istedik. Yani geliri olmayan bir kulüp var. Yaklaşık 5-6 yıllık gelir kaynaklarının tamamı bir başka kuruluşa verilmiş. İş artık yargıya intikal etti. Bu noktada en büyük sıkıntımız bu. Bununla ilgili savcılık soruşturmadan sonraki mahkeme safhasında nasıl bir değerlendirme yapacak hep beraber göreceğiz. Bizim ilk gördüğümüz kulübün yaklaşık 4-5 yıllık gelir noktasında sıfır lirası olan sürekli olarak eksiye giden bir kulüp. Her yıl zararı eksi milyonlar olarak içeri giren bir kulüp olduğunu gördük. Başkanımız bunu çözme noktasında ciddi anlamda adımlar atmaya çalıştı ancak her girdiği kapıda ciddi anlamda sıkıntı yaşadı. Geçmişte yaşanılan ve her ne ad adı altında yapılan bir süreç var yanlış yönetimden kaynaklanan. Biz açtığımız birçok kapının yüzümüze kapandığını sanki eski yönetimin yaptığı yanlışların bize mal edilmeye çalıştığını söyledi başkanımız. Biz bu işin takipçisiyiz, sonuna kadar da gidilecek. Ciddi anlamda evrak eksikliği olan bir dernek olduğunu gördük. Yapılan işlemlerin kaynak noktasında girdisi var, çıktısı yok, çıktısı var, girdisi yok bunu bulmamız fiziken imkansızdı. Biz bu imkansızlıklar içinde hazırlığımızı yaptık ve müracaatımızı gerçekleştirdik. Bundan sonrası artık yüce Türk adaletinde” dedi.

4 milyona 10 milyon ödeme

Alınan 4 milyon TL’lik para karşılığında yaklaşık 10 milyon TL borçlanıldığını gördüklerini kaydeden Av. Çelik şunları söyledi:

“Yaklaşık 10 milyon TL’lik bir anlaşma yapılmış. 10 milyon TL’lik temlik anlaşması var, 5 yıllık gelirin her şeyiyle. Burada kulübün düşmesi bile düşünülerek, ‘düştüğünde hangi senaryodan kazanırım’ mantığıyla yola çıkmış ve Manisaspor’un kaybettiği bir durum söz konusu. Eski yönetim hakkında süren davanın dışında ikinci bir suç duyurusu oluyor bu. Belki birleştirme kararı verilebilir. Oradaki suçlamalarla buradaki suçlamalardan tamamen farklı. Bu suç duyurumuz sadece bizden önceki yönetimi değil ondan önceki süreci de kapsıyor. Eski başkanların dönemini de kapsayan kapsamlı bir araştırma yaptık. Tespitin ispatı noktasını artık mahkemeye bıraktık.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.