Editör
Editör
05 Haziran 2017 Pazartesi 14:23
Tanrıverdi yüreklere su serpti

AK Parti 22., 23. Ve 24. Dönem Manisa Milletvekili ve MKYK eski Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, geçtiğimiz gün depremin vurduğu ilçeleri ziyaret etti. Saruhanlı’nın Kumkuyucak ve Lütfiye Mahallesi ile Gölmarmara’nın Tiyenli ve Deynekler Mahallesi sakinlerini ziyaret eden Tanrıverdi, deprem bölgelerini yakından inceledi ve depremzedelerle birebir görüşmeler yaptı. Tanrıverdi’ye partili bazı yöneticiler ile Saruhanlı ziyaretlerinde ilçenin vekilen Kaymakamlığı’nı yapan Şehzadeler İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, Manisa Defterdarı Şenol Gezer, partinin ilçe belediye başkanları ve bölgenin belediye meclis üyeleri eşlik etti.

SARUHANLI BELEDİYESİ’NİN RAPORUNU ALDI

İlk olarak Saruhanlı Belediyesi’ne giderek Başkan Hüseyin Yaralı’nın konuğu olan Tanrıverdi, burada Başkan Yaralı tarafından hazırlanan deprem raporunu aldı. İlçedeki deprem bilançosunu ayrıntılı bir rapor haline getiren Saruhanlı Belediyesi, konunun ehemmiyetinin farkında olduklarını gösterdi. Raporda, depremlerde ilçede az ve ağır hasar gören konutlar ile bölgede kurulan çadırlar, eksikler ve ihtiyaçlara yer verildi. BAKAN İLE

TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, ÇÖZÜM ARADI

Gerekli bilgileri aldıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı arayarak Manisa’daki durumu anlatan Tanrıverdi, depremzedeler için nasıl bir yol izleneceği hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Bakan Kaya’nın, çalışmaların direkt Başbakanlığa bağlı olan AFAD öncülüğünde yürütüleceğini bildirdiğini kaydeden Tanrıverdi, “Sayın Bakanımız ile yaptığımız görüşmede burada evleri yıkılan vatandaşlarımıza aynı bölgede ev yapma, farklı bir bölgede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ yaşam alanı oluşturma, yada AFAD ile anlaşma sonucu belediyeye yaptırma gibi seçenekler var.

2 YIL ÖDEMESİZ 20 YIL VADELİ KREDİ İMKANI

Ancak sağlıklı olanı ne olur henüz net değil. Kimisinin arsası yeterli olmayabilir, arsa yeterli olsa bile deprem hattı üzerine yeniden ev yapmak ne kadar doğru olur. Ancak, vatandaşa; 2 yıl ödemesiz, 20 yılda geri ödemeli kredi imkanı sunma durumu da söz konusu olabilecek. Tüm bunlar, bölgedeki ihtiyaçlardan sonra tekrar şekillendirilir” dedi.

SİZE KARA KIŞI YAŞATMAYACAĞIZ

Belediyeden sonra Saruhanlı’nın Kumkuyucak ve Lütfiye mahallelerinde önce depremden zarar gören evleri inceleyip ardından köy kıraathanelerinde konuşan, ardından aynı bölgeye çok yakın olan Gölmarmara’nın Tiyenli ve Deynekler mahallerinde evleri inceleyip köy kıraathanelerinde vatandaşa seslenen Tanrıverdi, adeta yüreklere su serpti. Tüm bu bölgelerdeki vatandaşa geçmiş olsun dileklerini ileten Tanrıverdi, bakan ile yaptığı görüşmenin detaylarını bölge sakinlerine anlattı. Tanrıverdi, depremzedelere, “Hiç merak etmeyin. Önümüz yaz. Fakat konut yapmak bilirsiniz ki ayları alır. Bu nedenle de kış mevsimi bize çok uzak sayılmaz. Ancak şunu bilin ki hükümetimiz, size bu kışı kara kış olarak yaşatmayacak” dedi. Manisa’nın eski milletvekili olarak kendilerinin her zaman yanında olduğunu ve telefonunun her zaman açık olduğunu kaydeden Hüseyin Tanrıverdi, “Önümüzdeki ilk bakanlar kurulu toplantısında bu konu görüşülecek. Sizler için gerekli adımlar atılacak. Evini kendisi yapmak isteyene yardımcı olunacak. Ya da TOKİ ile yaşam alanı oluşturulacak. Ama devlet sizi yanınızda olacak, ne olursa olsun sizi yalnız bırakmayacak. Bakanlıklarımız ayrıca gıda yardımı, nakdi yardım ve ihtiyaç duyulması halinde psikolojik sosyal destek verecek” diye konuştu.

TUVALET VE BANYO İHTİYACINA ANINDA ÇÖZÜM

Tanrıverdi ayrıca, Tiyenli Mahallesi’nde vatandaşın tuvalet ve banyo ihtiyacı olduğunu dile getirmesi üzerine gerekli görüşmeler yaparak, Türk Kızılay’ından en kısa sürede bölgeye portatif tuvalet ve banyo getirmesi konusunda söz aldı. Manisalı depremzedelere yalnız olmadıklarını hissettiren Tanrıverdi, siyasilerin çok fazla ilgi göstermediği bölgede halkın yüreğine su serpti.  Aytaç KUMBARACIOĞLU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.