Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
23 Mart 2021 Salı 15:56
Mustafa Sarıgül, Manisa’da iktidar ve muhalefete yüklendi

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin yeni kurulan il başkanlığını ziyaret etmek ve parti binasının açılışını gerçekleştirmek için Manisa’ya ziyarette bulundu. 
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül, il başkanlığı binasının açılışı öncesi partililer ile biraraya gelerek gündemi değerlendirdi, iktidar ve muhalefete yüklendi. 
“MERKEZ BANKASININ BAĞIMSIZLIĞI, GÜVENİLİRLİĞİ SORGULANIR HALE GELDİ”
TDP Genel Başkanı Sarıgül konuşmasında ilk olarak, Merkez Bankası başkanını bir gecede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla görevinden alınmasına değinerek, hem dünyada hem de Türkiye’de Merkez Bankası’na olan güvenirliliğin yok olduğunu söyledi. 
TDP Genel Başkanı Sarıgül konuşmasına şöyle devam etti; “Dış ve iç siyasette yanlış politikalar, Merkez Bankası başkanının gece yarısı görevden alınmasıyla sorunlar daha da büyüdü. Maalesef Merkez Bankasının bağımsızlığı, güvenilirliği sorgulanır hale geldi, bu güvenin tekrar sağlanması için yapılacak tek reform parlamenter sisteme geri dönüş olacaktır. Merkez Bankası kendi politikasıyla, kendi hamleleriyle piyasaya yön verecektir. Yapılan yanlışlarla maalesef ülke ekonomisi dışa kapanıyor şu an kaybolan güveni kazanmanın yolu maalesef azalıyor. İçe dönük ekonomide de esnaflarımız, köylülerimiz, üreticilerimiz, girişimcilerimiz son derece mağdur.”
“ÜLKEMİZİN PROBLEMİ İSTİKRARSIZLIK VE GÜVENSİZLİKTİR”
Türkiye ekonomisinin artık yönetilmediği ve yönetim bozukluğundan dolayı vatandaşın, esnafın, çiftçinin, sanayicinin ve işçinin büyük sıkıntı çektiğinin altını çizen TDP Genel Başkanı Sarıgül, yaşanan sıkıntılar sebebiyle toplumun devlete olan güvenini kalmadığını söyledi. 
Vatandaşın artık beden ödemek istemediğine dikkat çeken TDP Genel Başkanı Sarıgül şöyle konuştu; “Artık vatandaşımız bedel ödemek değil refaha kavuşmak, mutlu olmak istiyor. Hesap verebilir, şeffaf ve öngörülebilir bir ekonomi yönetimine, ihracatın ve üretimin kuvvetli şekilde destekleneceği bir ekonomi politikasına ama her şeyden önce hukukun üstünlüğünün tesis edildiği, ileri demokrasinin tüm kurallarıyla işlediği güçlü parlamenter rejime acilen ihtiyacımız var. Ne yazık ki ülkemizin en önemli problemi istikrarsızlık ve güvensizliktir. En başta halkımızın, devlete olan güvenini en hızlı şekilde sağlamamız gerekecektir vatandaşımız sabah uyandığında nasıl bir durumla karşılaşacağını bilememektedir. Evine ekmek götürememenin kaygısı ve endişesiyle yaşamaktadır.”
“İKTİDARIN VE MUHALEFETİN GİTME VAKTİ GELDİ”
Konuşmasında iktidara ve muhalefete birlikte yüklenen TDP Genel Başkanı Sarıgül,“Şöyle bakıyorum iktidar 20 yıldır yorgun. Yönetemiyor ve artık kontrolden çıktı. Artık iktidarın dinlenme vakti geldi. Bu nedenle ilk seçimlerde iktidar dinlensin diye sandıklardan saygı ve sevgiyle uğurlayacağız. Bugün ayrıca muhalefet hiç bir şey üretemediği gibi kendi içlerinde kavga etmekten başka bir şey yapamıyor. Bugünkü iktidar yorgun, ama muhalefetinde 10 yıldır ne heyecanı ve enerjisi kalmadı. Onun için iktidarında muhalefetinde gitme vakti geldi. Milletimiz şimdi bir kurtarıcı ve çare bekliyor. O çarede biz olacağız” dedi.


Manisa’nın yatırım kenti olduğunu dile getiren Sarıgül, “Manisa’da güzellikler var heyecan var. Manisa’da orta ve büyük ölçekli sanayi kuruluşlarının şaha kalkmasından da gurur duyuyorum. Bir ülke markalarıyla güç kazanır. Manisa’da Vestel’i görmekten büyük bir gurur duyuyorum. Manisa sayesinde Vestel’in sayesinde beyaz eşyada Avrupa’da birinci dünyada 3’üncüyüz. Bu gurur Vestel’indir, Vestel çalışanlarınındır, Manisa’nındır. Manisa’da otomotiv yan sanayiinde elektronikte ve Manisa’da üretimi de tarımı da yönlendirirsek Manisa’da işsizlik diye bir şey kalmaz"” dedi.
Manisa’nın tarım ve sanayisinin yanında kültürel ve tarihsel özelliklerinin de ön plana çıktığını ancak turizmden yeterince hak ettiği payı alamadığını ifade eden Sarıgül, “Manisa’da Artemis Tapınağının kalıntıları, antik kentler, Sart harabeleri, Muradiye Medresesi ve daha birçok tarihi eser. Bu eserleri biz biliyoruz, siz biliyorsunuz ama Türkiye Değişim Partisi iktidarında bu güzellikleri dünyaya duyuracağız. Antalya’ya nasıl turist geliyorsa buraya da turist gelecek. Turizmin başkenti olacak. Mermerde, bakırda, kromda, altında, çinkoda çok farklı bir noktadayız. Bir de dünyaya kısmet olmayan Manisa’ya kısmet olan 41 çeşit baharattan oluşan Mesir Macunumuz var. Her derde devadır. Şöyle bir bakıyorsunuz Fransa’ya şu kadarcık bir şey yapmışlar adına da makaron diyorlar onu dünyaya tanıtıyorlar biz Mesir Macununu dünyaya tanıtamıyoruz. İnanın Mesir Macunu dünyanın bir numarası olacak" şeklinde konuştu.


TDP Genel Başkanı Sarıgül konuşmasının son kısmında Manisa’da tazminat mağduru olan Somalı madenleri yayına davet ederek, “Sonuna kadar madencilerimizin yanında olmaya ve onların sesini duyurmaya devam edeceğiz. TDP ile ne madenlerde büyük faciaların yaşanmasına, ne haksız yere patronların kazanmasına, ne de madencilerimizin ezilmesine izin vermeyeceğiz. Bu madenci arkadaşlarımıza sözümdür” dedi. 
TDP Genel Başkanı Sarıgül konuşmasının ardından partisinin Manisa İl Başkanı Hüseyin Surel ile birlikte il başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi.

Son Güncelleme: 23.03.2021 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.