Editör
Editör
19 Mayıs 2017 Cuma 10:49
Manisa’da sanayi işçisine konut müjdesi

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacak olan ve Yunusemre Belediyesi ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin işbirliğinde ‘Gürle Toplu Konut Alanı tanıtımı yapılarak, ‘Gürle OSB Kent’ ofisi açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Manisa Vali Yardımcısı Hüseyin Karameşe, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Yunusemre Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, MOSB Müdürü Funda Karaboran, MOSB Başkanı Danışmanı Nihat Akyol, Yunusemre Belediyesi başkan yardımcıları ve bölgedeki sanayiciler katıldı. 

758 MİLYON LİRALIK YATIRIM OLACAK

Tanıtım ve ofis açılışında yeni yapılacak alan ve toplu konut çalışmalarıyla ilgili Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya sunum yaptı. Kaya, Yunusemre Belediyesi sınırları içinde 5 bin 500 konutluk Akgedik toplu konut alanının ardından yaklaşık 5 bin konutluk Gürle Toplu Konut alanı için çalışmaların başladığını duyurdu. Kaya Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olan Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile yapılan protokol kapsamında OSB'de çalışanların konut ihtiyacını karşılayabilmek için Gürle Toplu Konut Alanı'nda OSB Kent kurulması için protokol imzalandığını söyledi. Kaya, “Manisa’nın önemli bir sorunu olan konut alanı ihtiyacını karşılamak için 2016 yılında yeni bir süreç başlattık. Gürle Mahallesi'nde 1 milyon 406 bin 723 metrekare alan, Toplu Konut Alanı ilan edildi. Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışanların konut ihtiyacını karşılamak için yola çıktık. OSB Kent kurulması için MOSB yönetimi ile protokol imzalandı. Toplu konut ilanından sonra plan yapımı başlayacak. 1 yıl içinde plan yapımı tamamlanarak konut yapımına başlayacağız” dedi. Gürle Toplu Konut alanının nitelikli tarım ve orman arazisi olmadığını ifade eden Kaya, şehrin imar planı bütünlüğünün de sağlanacağını söyledi. Kaya, Gürle Toplu Konut alanında 758 milyon liralık bir yatırım öngörüldüğünü belirterek, toplu konut alanında kamu hizmet binaları ve okulların da olacağını dile getirdi. 

“KALBİMİZ KAN AĞLIYOR”

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, kentte OSB’de çalışanların konut sorununun önemine dikkat çekti. Türek, “Ya işçiyi sanayiye yaklaştıracaksınız, ya da sanayiyi işçiye yaklaştıracaksınız. Sanayiyi götüremeyeceğimize göre yapılaşmayı sanayiye yaklaştıralım. Ülkemizde coğrafi şartlarda gerekse bazen ihmalkarlıktan tarihten ders alınmayan konut yerleşim alanları var. Antik kentlerde şehirler yamaçlarda, yeni kentlere baktığımızda da hep ovalarda. Burada doğru bir iş yapılıyor. Tepelerde yamaçlarda yerleşim yapılacak. Kullanılan arazi tarım arazisi de değil. Aynı şeyi sanayide de mümkün olduğu kadar gayret ediyoruz ama sanayi yapıları çok geniş alanlı yapılar olduğu için engebeli arazide yapmak mümkün olmuyor. Mümkün olduğu kadar düşük vasıflı alanları seçmeye gayret ediyoruz. Bu arada da zorunluluktan dolayı da bir miktar iyi yerlerde gidiyorsa kalbimiz kan ağlıyor. O kaybettiklerimizin yerine neler yapabiliriz diye bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bunun için 52 hektarlık alanda orman alanı kurduk” diye konuştu. 

ÖRNEK BİR PROJE OLACAK

OSB’de 50 bin çalışan olduğunu ve şehirde trafik sorununun giderek arttığını dile getiren MOSB Başkanı Türek, “Biz bu projeyi çok önemsiyoruz. 5 yıl içinde 10 bin konut daha olmasını hedefliyoruz. Biz büyüyeceksen göç almamız lazım. Göç alacaksak da gecekondu sorununu çözmeliyiz. Bu proje örnek bir proje olacaktır. Bu projeye büyük destek veriyoruz. Bu bir modeldir, planlı olarak yapılmış ilktir. Ülkemize model olması anlamında katkısı olacaktır” dedi. 

5 BİN KONUTTAN 2 BİNİ SANAYİ İŞÇİSİNE AYRILACAK

Yunusemre Belediyesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de, yaklaşık 5 bin konutun yer alacağı alanda, 2 bin konutun Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilere ayrılacağını açıkladı. Belediyenin kamulaştırma çalışmalarında ve yolların yapımında büyük bir rol üstlendiğini ifade eden Çerçi, Manisa OSB’nin de elini taşın altına koyduğunu belirtti. Çerçi, “TOKİ, Yunusemre ve OSB’nin işbirliği ile Manisa’daki işçinin konut sorununu çözeceğiz. Dar gelirli asgari ücretli insanlarımız daha iyi barınma şartlarına kavuşacak” dedi. Belediye Başkanı Çerçi, orta ölçekli sanayi sitesi yapmak için çalışmalarının olduğunu da açıkladı. 

Konuşmaların ardından Gürle OSB Kent Ofisi açılış kurdelesi kesildi. 

Son Güncelleme: 19.05.2017 10:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.