Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
08 Mart 2022 Salı 16:59
İYİ Partili kadınlardan anlamlı 8 Mart etkinliği

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında anlamlı bir programa imza atan İYİ Parti Manisa İl Başkanlığı Kadın Politikaları Başkanlığı, hükümlü ve tutuklu kadınların temel ihtiyaç malzemelerini karşıladı.

Tedarik edilen temel ihtiyaç malzemeleri, Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi görevlilerine iletildi.

“KADINLAR GÜÇLÜ VE CESURDUR”

İYİ Parti Manisa İl Kadın Politikaları Başkanı Fatma Şencel açıklamasında, “8 Mart 1837 yılında New York'ta çoğunluğu kadın olan işçilerin eşit işe eşit ücret talebi ve insancıl koşullarda çalışma isteği ile grev yaparken fabrikada kapıların kilitlenmesi sonucu yanarak hayatlarını kaybettikleri gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey Türk kadını Sen yerlerde sürüklenmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ sözü ile biz kadınlara değer verdiğini yapmış olduğu çalışmalarda temel almış kadın ve erkek eşitliğini sağlamıştır. Kurtuluş Savaşı'nda biz kadınların önünde yedi düvel durmamıştır. Kadınlar güçlüdür, kadınlar cesurdur, kadınsız dünya kuru bir dünyadır” dedi.

“2021 YILINDA 397 KADIN HAYATTAN KOPARILDI”

Başkan Şencel, “Peki kadın erkek eşitliğinde ve kadına şiddette ne durumdayız? 2021 yılında 397 kadınımız erkek eli ile vahşice katledilmiştir. ülkemiz Dünya Ekonomi formu 2021 küresel cinsiyet eşitsizliği raporunda 156 ülke içerisinde 133 sırada yer alarak sınıfta kalmaya devam etmiştir. Demokratik laik ve sosyal bir hukuk devletinde kadının eşit ve özgür bir birey olduğu devletin tüm kurum kuruluşlarında içselleştirilmiş meli ve Kadın haklarına aykırı hiçbir söylem ve eyleme izin verilmemelidir. Kadın yaşam haklarının güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasaya yönelik tartışmalardan vazgeçilmelidir. 6284 sayılı yasa ve İstanbul sözleşmesi eksiksiz olarak derhal uygulanmalıdır. Genel Başkanı kadın olan İYİ Parti kadınları olarak azmeden, yılmadan dik duran kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar gününü kutlarız.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.