Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
26 Mayıs 2021 Çarşamba 17:13
İYİ Partili Akan'dan Akşener'e destek

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in bugün partisinin grup toplantısında açıkladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile Türkiye'nin yeniden güçlü bir hukuk devleti halini alacağını söyledi. 

"TÜRKİYE, GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM ÖNERİMİZLE RAHAT BİR NEFES ALACAK"

İYİ Partili Akan, "Genel Başkanımız sayın Meral Akşener, halkımızın da büyük bir umutla beklediği güçlendirilmiş parlamenter sistem önerimizi bugün grup toplantımızda açıkladı. Önerimizin içerisinde Cumhurbaşkanı'nın yeniden tarafsız olması, çoğulcu demokrasi, katılımcı yönetim ve güçlü meclis temeli, kuvvetler ayrılığı ve güçlü denetimin yeniden sağlanması, TBMM'nin bütçede denetimde etkin hale getirilmesi, Sayıştay'ın denetiminin artması, hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargıya darbe vuran her gücün ortadan kaldırılması, HSK üyelerinin bir kez seçilmesi ve görev sürelerinin 5 yıl olması, devlette liyakat kriteri, torpilin ortadan kaldırılması, kurum dışından rektör atamasının sona ermesi, Devlet Liyakat Kurulu'nun oluşturulması, insan hak ve özgürlüklerinin korunması, STK'ların güçlendirilmesi, kadın haklarının güvence altına alınması, sanata ve sanatçıya önemin artması, çevre haklarının korunması, basın özgürlüğü, seçim barajının yüzde 5'e indirilmesi maddeleri yer alıyor. Partimizin çerçevesini çizdiği Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile birlikte Türkiye yeniden Avrupa Birliği standartlarına gelecek; genç, yaşlı, öğrenci, işçi, çiftçi, öğretmen, esnaf rahat bir nefes alacak" dedi. 

"HİÇBİR PARMAK SALLAMAYA, HEDEF GÖSTERMEYE BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

İYİ Partili Akan, "Genel Başkanımız Meral Akşener ve Genel Merkez yöneticilerimize yönelik Rize'de büyük bir provakasyonla karşı karşıya kaldık. Bugün bu provakasyonun meşrulaştırılması hepimizi derinden yaraladı. Herkes bilmelidir ki, 28 Şubat'ın cesur ismi Genel Başkanımız Meral Akşener'in öncülüğünde aydınlık bir Türkiye için başlattığımız bu İYİlik yürüyüşünde hiçbir tehdide, baskıya boyun eğmeyeceğiz. Devlet anamız sayın Meral Akşener'le birlikte inandığımız yolda yürümeye ve Türkiye'ye nefes aldırmak için politikalar üretmeye devam edeceğiz. Hiçbir parmak sallama, hiçbir hedef gösterme, hiçbir korkutma bizi yolumuzdan döndüremeyecek"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.