Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
28 Eylül 2020 Pazartesi 15:10
İYİ Parti'den Azerbaycan'a tam destek

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yalçın Taşdemir ve Yönetimini ziyaret etti. Ziyarette Azerbaycan halkına İYİ Parti’nin açık desteğini ileten Akan, “Dünyanın çözüme kavuşamayan en eski ihtilaflarından birisi Dağlık Karabağ sorunudur. Pazar günü gerçekleşen çatışmalar ve süre gelen savaş durumu bizleri ziyadesiyle rahatsız etmektedir. Azerbaycan’ın haklı mücadelesinde amasız, tereddütsüz yanınızdayız” dedi. 

Başkan Akan, “Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün korunarak, öncelikle işgal edilmiş bölgelerin boşaltılması ve bu topraklarda Azerbaycan'ın egemenliğinin yeniden hakim kılınması gerekmektedir. Bunun gerçekleşmesi boyutuyla, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin ivedilikle konuyu gündemine alması ve gerekli kınamaları yapmasını bekliyoruz. Çatışmalarda şehit düşen asker ve sivil Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralı Azerbaycanlı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum" dedi.

İYİ Partili Akan, “Bizler; yalnızca tek millet, iki devlet şiarına bağlı kalanlar değiliz, aynı zamanda; tek millet, tek devlet idealinin sonuna kadar peşinde koşan bir geleneğin ve düşüncenin temsilcileriyiz. Düşmanca bir tutumun, sürekli bir saldırganlığın peşinden de koşmuyoruz; fakat bu sınır ihlalleri, insan haklarına aykırı her türlü saldırı devam ederse; üzerimize düşen ne varsa yapmaya da hazırız” ifadelerini kullandı.

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yalçın Taşdemir ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Azerbaycan Devleti’nin haklı mücadelesinde tüm siyasi partileri ve dernekleri tek çatı altında görmek istiyoruz. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. İYİ Parti heyetine ziyaretleri ve destekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.