Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
17 Ağustos 2020 Pazartesi 17:05
Eryılmaz, Akçay’ı topa tuttu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ardından Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhur İttifakı’na davet edilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘davet’ olarak yorumlanan açıklamalarla ilgili, “Partili Cumhurbaşkanlığı devam ettiği sürece başıma silah dayasalar Cumhur İttifakı içinde yer almam” ifadelerini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise yaptığı açıklama ile polemiğe neden oldu. Akçay’ın, “Cumhur İttifakına katılmaması konusunda Meral Akşener'in başına herhalde ya Kılıçdaroğlu ya da Joe Biden silah dayıyor” şeklinde yaptığı açıklama tepkiye neden oldu. Akçay’ın açıklaması üzerine durumu değerlendiren İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Akçay’ı sert sözlerle eleştirdi. Eryılmaz, “Erkan Akçay genel başkanımız Meral Akşener’e dil uzatacağına önce kendi siyasi geçmişine bakmalıdır. Daha dün Ak Parti ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında demediğini bırakmayan Akçay, bugün siyasi menfaatleri uğruna söylediği sözü yutar hale gelmiştir. Geçmişinde ‘AKP’ye oy verecek vatandaşlarımız iyi düşünsün, AKP’ye oy verenin eline şehit kanı bulaşır’ diyen Akçay’a, Ak Partili milletvekillerine yönelik ‘Recep Tayyip Erdoğan'dan korktuğunuz kadar Allah'tan korkmuyorsunuz’ sözlerini buradan kendisine hatırlatıyoruz. Akçay’da tıpkı Ak Parti vekilleri gibi Recep Tayyip Erdoğan'dan korktuğu için o safta yer alıyor sanırım. Allah kimseyi, Akçay kadar, söylediği sözü yutanlardan eylemesin” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.