Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
30 Eylül 2021 Perşembe 18:17
CHP’den ‘3600 Ek Gösterge’ sözü

CHP’den ‘3600 Ek Gösterge’ sözü

CHP Manisa İl Başkanlığı, ilçe başkanlıklarıyla birlikte 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında, yıllardır seçim dönemlerinde sağlıkçılara, öğretmenlere ve emniyet güçlerine söz verilen ‘3600 Ek Gösterge’yi tekrar gündeme taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin basın açıklamasına CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, ilçe kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

“AKP’NİN SÖZÜ 39 AYDA BUHAR OLDU”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, AKP’nin 2018 yılında sağlıkçılara, öğretmenlere ve emniyet güçlerine verdiği 3600 ek gösterge sözünü hatırlatarak, geçen 39 aylık süreçte bu sözün buhar olduğunu dile getirdi.

CHP’li Balaban açıklamasında 3600 ek göstergenin memurların yaşam standardını yükseltilmesi için önemli bir unsur olduğunun altını çizerek şu ifadelere yer verdi; “AKP’nin 2018 seçimlerinde en büyük vaatlerinden biride 3600 ek göstergeydi. Din adamlarına, öğretmenlere, sağlık çalışanlarına ve emniyet güçlerine söz verdi. Recep Tayyip Erdoğan o dönem de dedi ki ‘İktidara geliyoruz. Beni başkan yapın. İlk fırsatta 3600 ek göstergeyi memurlara hazırladık. Hemen uygulamaya geçeceğiz’ diye söyledi. Tam 39 ay oldu. 39 ayda 3600 ek gösterge diğer verilen sözler gibi buhar oldu, yok oldu. 3600 ek gösterge çalışanlarımıza rahat bir nefes aldıracak. 3600 ek gösterge çalışanlarımız emekli olduğunda biraz daha yüksek ücret olacaklar. Kısacası ülkede hak eden, alın teriyle, onuruyla geçinen bu insanlar insanca yaşamada önemli bir adım daha atmış olacaklar. Önemli bir kazanım elde edecekler. Bizler her zaman CHP olarak nerde ezilen, mağdur, haksızlığa uğrayan varsa onların yanındayız. Öncelikli felsefemiz emek en yüce değerdir ve emeğin yanındayız. Bu nedenle iktidara geldiğimizde bunların gerçekleştireceğiz. Hükümetin bahanesi kaynak yok. Her şeye kaynak buluyorlar da buna mı bulamıyorlar. Havaalanlarına, otoyollara, hastanelere, köprülere ve beşli çeteye garanti veriyorlar, 3600 ek gösterge için mi kaynak bulamıyorlar. Böyle bir düzen yok ve olmayacak. CHP’nin iktidarında herkes rahat bir nefes alacak. Sözünü verdiğimiz 3600 ek gösterge uygulanacak. Memurlarımızın yaşam standardına biraz daha katkı yapacağız. Bu nedenle sesimizi duyan herkesten rica ediyoruz. Ellerini vicdanlarına koyarak, kim emekten, halktan ve ezilenden yanaysa o partiye sahip çıkın ve seçimlerde o partiye destek olun. İşte o parti CHP’dir. İlk seçimlerde iktidara geleceğiz ve Millet İttifak olarak halkımıza rahat nefes aldıracağız.”

 “ÖNEMLİ OLAN HESAP SORULACAK MI?”

Basın açıklamasında konuşan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ise, her seçim döneminde AKP’nin vaatleri arasında 3600 ek göstergenin yer aldığını, ancak bu vaadin yerine getirilmediğini dile getirerek,  önemli olan konunun memurun sözünü tutmayan iktidara seçimlerde hesap sorup, sormayacağı olduğunu dile getirdi.

CHP’li Gürtunca yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Ne zaman bu ülkede seçim zamanı yaklaşsa doğalgaz, petrol bulunur, 3600 ek gösterge sözü verilir. Ama maalesef iş bitti, ortaklık ve seçim bittimi bunların hepsi unutulur. Temel sorun şu, 3600 ek gösterge sözü verilen öğretmenler, emniyet güçleri, din sorumluları, sağlıkçılar bunun hesabını sandıkta soracak mı yoksa sormayacak mı? Karşıdan topitop şekeri gibi gösterip, seçim sonrasında verilmeyen hakkın hesabını sorulacak mı? Bu çok önemli.”

Açıklamasında son aylarda gıda ürünlerine, elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlar ile vatandaşların yaşadığı mağduriyete de değinen CHP’li Gürtunca, “Ülkemiz yangın yeri. Vatandaş elindeki faturalarla yanıyor. Elektrik faturaları 2-3 katına çıktı. Markete gittiğiniz de fiyatlara yetişilemiyor. 20 yıllık bir iktidar var. Neden bu yüksek fiyatlara çözüm bulamıyor. Çünkü bulmak istemiyorlar. 2010 yılında Market Yasası değil, Hal Yasası’nı çıkartılar. Marketlere direk üreticiden ürün almayı şart koştunuz. Halcileri tavsiye edersek fiyatlar düşecek dediniz, üreticiyi marketlerin elinde oyuncak ettiniz. Bugün marketlere gittiğinde fiyatlar cep yakıyor. Halen daha Market Yasası’nı da çıkarmadınız. Bu salgın bize gösterdi ki bir ülkede en önemli temel unsur gıda ve sağlıktır. Gıdada yaşanan sorunu da çözüm bulmanın yolu da üretimdir.  Dünyanın tüm ülkeleri üretime destek verirken, bizim üreticilerimiz yüzde 200 zamlarla üretim yapmaya çalışıyor. Girdi maliyetlerini artışının yanında ürecinin ürüne zarar ettirecek şekilde zam yaptınız. Böyle bir durumda bir ülke nasıl üretecek, tüketici nasıl ucuz mal yiyecek. Bunun çözmenin en kolay yolu önceliklerin nereye konulduğuna dikkat edilmesidir. Öncelikleriniz halktan, çiftçiden, emekliden, memurdan, işçiden yana mı yoksa o ithalatı yapan yandaşlarınızdan veya 5’li sermaye patronundan mı yanasınız. Bunların hepsi geçecek. Yapılacak ilk seçimde Millet İttifakı olarak iktidara gelerek yaşanan tüm sorunlara çözüm bulacağız.” diye konuştu.

CHP’li ARCAK: KARANLIĞI YAŞATAN İKTİDARA SANDIKTA HESAP SORALIM

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak açıklamasında genel gündemle ilgili değerlendirmede bulundu.

CHP’li Arcak yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizin yönetilemeyişine şahit oluyoruz. Yazlarını atlattık. Ancak yaz aylarında ülkemiz cayır cayır yandı. Ne yazık ki bir uçak filomuzun olmayışından ötürü siyasal iktidar ormanlarımızın yanışını izledi. Ardından üzüm zamanı geldi. Açıklanan traji komik rakam yüzünden üreticimiz maliyetlerini bile çıkaramadı. Şimdi de ülkemizin gündeminde yurt sorunu var. Gençlerimiz barınamıyor. Barınacak yer bulamıyor. Geleceğimiz teminatı olan gençlerimizi parklarda sabahlıyor. Siyasal iktidar ahlaksızca ve utanmazca gençleri gözaltına alıyor. Bu mudur bir ülkeyi yönetmek? Sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini gösteren belediyelerimiz ise gençlerimizin yurt sorununa çare arıyorlar. Siyasal iktidar alırken kepçeyle, verirken ise kaşıkla veriyor. Geçtiğimiz günlerde elektrik, doğalgaz zammı yapıldı. Bu vatandaş bu kışı nasıl geçirecek diye soran yok. Elektrik ve doğalgaz zammıyla birlikte bir çok üründe zamlanıyor. Çünkü üretimde elektrik ve doğalgaz kullanılıyor. Artık bu soruları kendimize soralım. Bu işin sonunda karanlığı yaşatan iktidara sandıkta hesap soralım.”  HM

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.