Editör
Editör
23 Şubat 2021 Salı 16:35
CHP ‘esnaf batıyor’ dedi, AK Parti ateş püskürdü!

AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, geçtiğimiz gün Manisa’da kapanan işyerleri ile ilgili açıklama yapan CHP’li Bekir Başevirgen’e cevap verdi. Akkal kapanan işyerlerinin ekonomik sebepler yüzünden kapandığı iddiasının da gerçeğe aykırı olduğunu hatırlatarak, “Kapanan işyerleri ile ilgili açıklama yaparak buldukları her fırsatta kamuoyuna olumsuzluk yüklemekle görevli olanlar açılan işyeri sayısını söylemeyi unutmuş. O halde güncel rakamları verelim kamuoyu gerçek bilgiyi öğrensin. Ocak 2020-Ocak-2021 arasında sadece Manisa’da 9 bin 159 işyeri açılışı tescil edildi. Sadece bu yılın ocak ayında 883 işyeri tescil edildi. Kamuoyunu yanıltmayı kendine görev edinmişlere inat bizler esnafımızın yanında olmaya, onları desteklemeye, hem iyi hem de kötü zamanlarında omuz omuza olmayı sürdüreceğiz. CHP demek; çözümsüz eleştiri, yalan beyan, bolca manipülasyon, hedefleri ve hayalleri sözde kalan, hizmet üretmeyen siyasi bir var oluştan öteye gidememek demektir. Muhalefet gerçeği kabullenemeyecek kadar kör, milletinin hiçbir sorununa çözüm üretemeyecek kadar yetersiz, kendi açıklarını kapatmak için yalana başvuracak kadar zavallıdır.”ifadelerini kullandı. 

AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Tamer Akkal, CHP’li isimlerin kapanan işyeri sayıları ile yaptığı açıklamalara cevap verdi. Hem Manisa özelinde hem de Türkiye genelindeki verileri paylaşan Akkal, özel olarak kamuoyuna negatiflik yüklemekle görevli olanların amaçlarına ulaşamayacağını söyledi. Akkal, “Tüm dünyanın Covid-19 kaynaklı yaşadığı siyasi-ekonomik ve kültürel değişimleri görmezden gelerek ülkemizin pandemi ile mücadelesine dair tek bir olumlu açıklaması olmayan muhalefet yine bildiğimiz türden bir kurnazlığa başvurmuş. AK Partili Akkal, ”CHP’li Bekir Başevirgen son 3 ayda bine yakın esnafın kepenk kapattığını bunun nedenin de ekonomik sebepler olduğunu iddia etmiş. Kapanan işyerlerinin sadece ekonomik nedenlerle kapandığı üzerinden bir açıklama yapmanın gerçeğe aykırılığı bir yana, kapanmaları ekonomik sebeplere bağlayan Başevirgen açılan işyeri sayısını vermeyi unutmuş. 2020’nin son üç ayı ile ilgili verilere baktığımızda bin 864 işyerinin açıldığını görebiliriz. Sadece kapanan işyeri sayısını vererek hedefine ulaşacaklarını sanan bu muhalefet tarzı yine boşa çıktı. 

BİR YILDA TÜRKİYE GENELİNDE AÇILAN İŞYERİ SAYISI 400 BİNE YAKIN

Türkiye genelinde ise Ocak 2020-Ocak 2021 arasında 392 bin 870 işyerinin tescil edildiğinin bilgisini veren Akkal, “Sadece 2021’in ilk ayında 27 bin 337 işyerinin tescil edilmiştir. Kimsenin milletimizi yanılmasına göz yumamayız. Bizler yapılan iyi işleri anlatmaya, eksiklikleri tamamlamaya, milletimizin sesi ve vicdanı olmaya devam edeceğiz. Muhalefetin ne yaptığını zaten söylememize gerek yok. Onlar kendilerine çizilmiş sınırlar içinde kendilerine yüklenen görevi ifa etmekle meşgul olmaya devam etsin. “dedi. 

KİRA VE GELİR KAYBI DESTEKLERİ

AK Partili Akkal, bununla birlikte esnafa verilen son desteklerle ilgili de açıklamalarda bulundu. Akkal,” Pandemiden etkilenen esnaf ve sanatkârlarımıza aylık 1.000 TL olmak üzere toplamda 3.000 TL doğrudan gelir desteği üç ay süreyle verilecektir. Büyükşehirlerde aylık 750 TL, diğer illerimizde aylık 500 TL kira desteği verilmeye başlanmıştır. Türkiye genelinde “Gelir Kaybı Hibe Desteği” için başvuruda bulunan 1.517.500 esnaf ve sanatkârlarımıza 973.811’inin başvurusu onaylanarak devletimizin verdiği destekten yararlanmaları sağlanmıştır. Gelir Kaybı Hibe Desteği için Manisa’mızdan 36.388 başvuru alınmış, Manisa’mızın esnaf ve sanatkârlarından 26.973’ü bu destekten yararlanmıştır. Esnafımız 31 Mart tarihine kadar başvuru yapmaya devam edebilecek. Yine Türkiye genelinde devletimiz tarafından sunulan Kira Hibe Desteği için başvuruda bulunan 764.466 esnaf ve sanatkârlarımızdan 129.954’ünün başvurusu olumlu sonuçlanmıştır. Kira Hibe Desteği için ise Manisa’mızın esnaf ve sanatkârlarından başvuruda bulunan 17.720’si başvuruda bulunmuş, 4.771’si devletimizin bu desteğinden yararlanmıştır. Böylelikle Manisa’da esnafımıza gelir kaybı desteği olarak 51 milyon 262 bin TL, kira desteği olarak ise 4 milyon 302 bin TL de stek verildi. Devamı da gelecektir.” dedi. 

CHP DENİLDİĞİNDE AKLIMIZA BOLCA YALAN VE MANİPÜLASYON GELİR 

AK Partili Akkal açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Toplumu kendi siyasi senaryolarına göre manipüle etmek, olumsuz senaryolarla toplumdaki kaygı düzeyini yükselterek siyasi çıkarlarına uygun kaotik bir tablo ortaya koymak isteyen muhalefetin amacı bellidir. Bir kriz yaratmak, milletimizin devletine duyduğu güveni yıkmaya çalışmak, istikrar yerine düzensizliği arzulamak gibi siyasi argümanlarıyla başarı ortaya koyamayan muhalefetin zayıflığını ve başarısızlığını bir kere daha ortaya koymaktadır. Partilerinden istifa eden milletvekillerinin de defalarca vurguladığı gibi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin siyasi çizgisinden artık çok uzakta olduğunu, bu yalan siyasetine dayalı argümanları da desteklemektedir. CHP demek; çözümsüz eleştiri, yalan beyan, bolca manipülasyon, hedefleri ve hayalleri sözde kalan, hizmet üretmeyen siyasi bir var oluştan öteye gidememek demektir.   Akıllarınca esnafımız ile bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Buna kimsenin gücü yetmez. Esnafımız bugüne kadar kendisine sahip çıkanları unutmadı ve unutmaz. Verilen destekleri hiçe sayan esnafımıza uygulanan kolaylıkları görmezden gelen bir muhalefetin notunu biz değil yine sandıkta milletimiz verecektir.”

GERÇEKLERDEN UZAK BİR MUHALEFETİN İKTİDAR OLMASI BEKLENEMEZ

“İstatistikler, devletimizin verileri yalan söylemez, ancak görüyoruz ki muhalefet gerçeği kabullenemeyecek kadar kör, milletinin hiçbir sorununa çözüm üretemeyecek kadar yetersiz, kendi açıklarını kapatmak için yalana başvuracak kadar zavallıdır. Sizler de görüyorsunuz, sosyal medya hesaplarımızda her hafta milletimizin takdirine sunuyoruz. Onların yalan siyasetini, gerçekle hiçbir alakası olmayan ancak sosyal medya trolleri tarafından var olmayanı gerçekmiş gibi sunacak kadar küçülen bir siyasi anlayışın yalanlarından biz utanıyoruz. Ancak onlar utanmadan hala devam ediyorlar. Ütopyaları güzel, haktan, adaletten yıllardır söz ediyorlar. Ancak ne o ütopyalarını gerçeğe dönüştürecek güçleri ve siyasi hedefleri ne de bu ütopyalarına uygun siyasi gerçekleri var. Partilerinin İl ve ilçe teşkilatlarında ortaya çıkan taciz ve tecavüz vakaları için sesi hiç yükselmeyen, belediyelerindeki yolsuzluklar için sesi çıkmayan CHP, milletimize vaat edecek güçlü ve temiz bir gelecek için sunacak siyasi bir argümanı bulunmadığı için verilen hizmetlere, devletimizin milletimizden aldığı destekle ulusal ve uluslararası mecralarda sahip olduğu güce ve yükselişe durmaksızın saldırarak bu çirkinliklerini ört bas etmeye çalışmaktadır. Güneş, balçıkla sıvanmaz, ve hiçbir parti milletine rağmen ve üstelik yalana dayalı politikalarıyla iktidar olamaz.”  HM

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Manisali 2021-02-23 18:25:13

Tamer akkalın kendisi ofsayt bi kere