Bildiğiniz gibi çok zor bir pandemi dönemi geçirdik. Geride kalan 3 yılda hayatımız boyunca unutulmayacak anılar yaşadık. Evlere kapandık, markete gidemedik, sokağa çıkamadık, maskesiz yürüyemedik, aşısız maça giremedik gibi gibi gibi…

Aradan geçen 3 yılın ardından pandemiyi geride bıraktık. Artık kovid hem ülkemizin hem dünyanın gündemi olmaktan çıktı. Pandeminin etkileri bile daha çok konuşulur oldu. Hem dünyanın ekonomisine, hem üretime etkisine, hemde insanlar üzerindeki etkisine.

Dünyanın pek çok noktasında aşıların yan etkileride konuşuldu mesela. Ülkemizde de genç yaşta kalp krizi ölümleri sonrası televizyon kanallarına çıkıp röportaj veren doktorlar, aşıların güvenliğinin sorgulanması nedeniyle aşılamanın durduğunu ifade etti örneğin.

Neyse, hepsini geride bıraktık derken, şimdilerde yine bir kabus yaşanıyor adeta. Diğer illerde durum nasıl bilmiyorum ancak kiminle konuşsam hasta. Okullar kırılıyor. Sınıflar bomboş. Çocuklar hasta. Hastaneler tıklım tıklım dolu. 

İş giderek ilginç bir hal almaya başlıyor. Kimin ne hastası olduğunu hastanın kendisi dahil kimse bilmiyor. Haberlerden takip ettiğim kadarıyla, ikili, üçlü virüs hastalıklarının birleştiği ve pek çok insanda bu virüsün yer aldığı aktarılıyor.

Çocuk poliklinikler ve çocuk acilleri inanılmaz kalabalık. Pandemiden önce çocuklarımız etkileyen influenza diye bir virüs vardı. Bu virüsün tekrar çocuklarda salgın oluşturduğuda haberler arasında yer alıyor. Araştırabilirsiniz. 

İşin ilginç kısımlarından bir diğeride şu. Hastaneye gidiyorsunuz, zaten çok kalabalık, doktor sizi neyiniz olduğunu soruyor, boğazınıza bakıyor, belki nefesinizi dinliyor, soğuk algınlığı ilacını yazıp gönderiyor. Şikayet ne olursa olsun uygulama aynı. 

Son 1 haftada belki 50 hasta veya hasta yakınıyla konuşutuk. Hiçbirisinden kan tahlili istenmemiş. Hiç birisinini ciğer filmi çekilmemiş. Hepsi aynı süreci yaşayıp ilaçları yazılıp gönderilmiş. Kimisi daha sonra özele gidip tahlillere girmiş. 

Özel hastanelerin ve özel muayenehanelerin fiyat politikalarıda çok ilginç bir hal almaya başladı. Sanki yemek yedikleri restoran fiyatları artırdıkça onlarda zam yapar olmaya başlamış gibi bir hal var. Artık ayda bir yapılıyor zamlar. Haftalığa dönmesinden korkuyor insan haliyle. Bunun bir denetimi, tavan-taban fiyat uygulaması yok mu ? Bilemiyorum. 

Uzun lafın kısası, kendinize iyi bakın, sağlığınızı koruyun, sakın ola hastalanıp yatağa düşmeyin…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.