29 Eylül 2017 Cuma 16:48
Yaşlı yüreklerin hem sağlıklarına hem de evlerine bakım yapıyorlar

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü, evde bakım hizmetlerinden faydalanmayan 65 yaş üstü vatandaşların ayaklarına kadar giderek, hem sağlık taramasını gerçekleştiriyor, hem de hayırseverlerin destekleriyle maddi ihtiyaçlarını karşılıyor.

Manisa’nın Ahmetli ilçesinde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli “Şefkat Eli Projesi” kapsamında, 76 yaşındaki Ayşe Çelik ve 77 yaşındaki Elif Keten’in sağlık taramasını yaptı. Sağlık ekibi, Çelik ve Keten’in sağlık bakımlarının yanı sıra yaşamsal ihtiyaçlarını da belirledi. Bu çerçevede, çoğunluğu sağlık çalışanlarının oluşturduğu hayırseverlerin katkılarıyla Ayşe Çelik’in mutfağı, Elif Keten’in ise tavan ve pencere tadilatları yapıldı. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım, evinin tadilatı biten Elif Keten’i ziyaret etti. Keten’in ihtiyacı olan çay makinesini de kendisine hediye eden Yıldırım, 65 yaş üstü vatandaşlar ile ilgili çalışmalara önem verdiklerini, bu tarz çalışmaların bundan sonra da gerçekleştirileceğini vurguladı. Kırsalda sahayı ebeler ve diğer halk sağlığı personelleri ile sürekli taradıklarını ifade eden Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım, “65 yaş üstü vatandaşlarımızın sağlık durumlarının yanında, sosyo-kültürel olarak eksikleri varsa bunlarında tespiti tarafımızdan yapılıyor. Sonrasında gerekli makamlara müracaatlarını ve takibinin yapılması ile ilgili çalışmalarımız sürekli olarak devam ediyor Burada da Elif Keten teyzemizin evinin ihtiyaçları ile ilgili bilgi bize geldiğinde; biz de bütçemizin dışında kendi aramızda para toplayarak, halk sağlığında neler yapabiliriz diye düşündük. Teyzemizin evinin tavanının komple kaplanması gerekiyordu. O işlemler yapıldı. Pencerelerinin değişmesi gerekiyordu, pencereleri değiştirildi. En son, teyzemizin bir çay makinesi ihtiyacı olduğunu da duyduk. Ziyaretine gelirken son ihtiyacını da getirip kendisine hediye ettik. Teyzemiz 77 yaşında, maşallah gayet sağlıklı. Biz geldiğimizde bahçesinde çalışıyor, hareket ediyordu. Allah bize de bu yaşlarda böyle hareketli olmayı nasip etsin. Bu tür sosyal çalışmalarımız Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak mütemadiyen devam edecektir” dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından evinin eksikleri tamamlanan Elif Keten memnuniyetini ifade ederek, “Burada hiç tavan yoktu. Tavanım, kapılarım, pencerelerim hepsi takıldı artık. Allah bir kere değil, bin kere razı olsun sizlerden. Ben 77 yaşındayım, Allah yaşlılıkta sizlere acı, keder vermesin” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.